Νέα

Γυρίσματα στη Χώρα για την εκπομπή της ΕΡΤ2 «ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ»

Με συνεργασία του Δήμου Άνδρου και του CTN ANDROS, τηλεοπτικό συνεργείο έρχεται την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, στην Άνδρο για τα γυρίσματα ημίωρου επεισοδίου με θέμα την Χώρα  για τη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 με τίτλο «ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ».
Η σειρά προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 20:00 και οι συντελεστές της είναι ο Ηλίας Ιωσηφίδης  (Σενάριο-Σκηνοθεσία), Λευτέρης Ελευθεριάδης, (Παρουσιαστής),  Δημήτρης Μαυροφοράκης (Διευθυντής φωτογραφίας),
 Γιώργος Ιωσηφίδης. (Μουσική), Ρούλα Ελευθεριάδου, (Ηχοληψία), Χάρης Μαυροφοράκης, (Μοντέρ) και η Έφη Κοροσίδου, Διευθύντρια παραγωγής.

 

Σύμφωνα με τον ηθοποιό και παρουσιαστή Λευτέρη Ελευθεριάδη  «Τα ντοκιμαντέρ αυτά γίνονται όχι μόνο με το μυαλό, αλλά κυρίως με την ψυχή και την καρδιά μας. Κάθε τόπος έχει τη δική του ατμόσφαιρα. Η δική μας δουλειά είναι να αποκαλύψουμε την αυθεντική εικόνα και παράδοση και να φανερώσουμε τον καταλυτικό ανθρώπινο παράγοντα που διαχρονικά παράγει πολιτισμό. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει μια ποιητική ουσία και μαγεία, που μοχθούμε να ανιχνεύσουμε. Έπειτα, αυτή η ευεργετική ανάσα που μας δίνει η ύπαιθρος, το βουνό, ο ανοιχτός ορίζοντας, ένα ακρωτήρι, ένα ακροθαλάσσι, ένας παλιός πέτρινος οικισμός δίνουν την αίσθηση της ζωοφόρου φυγής στην ελευθερία και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ζει στο αυθεντικό φυσικό του περιβάλλον και όχι πιεσμένος σε ατελείωτες στρώσεις τσιμέντου».

Αφήστε ένα σχόλιο