Νέα

Ποιοι επιτρέπεται από το Σάββατο 7/11, να ταξιδεύουν με πλοία – Όλες οι εξαιρέσεις

 

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Ελλάδα εισέρχεται για δεύτερη φορά σε φάση lockdown εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων covid 19 στη χώρα, τα οποία αγγίζουν τα 3.000 ημερησίως.

Το αυστηρότερο πλαίσιο αφορά τις μετακινήσεις πολιτών με πλοία οι οποίες περιορίζονται ή σχεδόν απαγορεύονται σε πολλές περιπτώσεις.

Επιστρέφει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το καθεστώς γενικής απαγόρευσης των μετακινήσεων με πλοία.

Η μετακίνηση με επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία θα επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, εφόσον πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους ή αν υπάρχει έκτακτος λόγος που τους αναγκάζει να ταξιδέψουν.

Θα επιτρέπεται επίσης, για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για πολίτες μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης, για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους ταξιδεύουν η μάσκα είναι υποχρεωτική στα πλοία. Επίσης,  για την έκδοση εισιτηρίου και επιβίβαση στα πλοία θα πρέπει ο επιβάτης να έχει αποδεικτικό πιστοποίησης.

Για τους μόνιμους κατοίκους η «ιδιότητα» αποδεικνύεται με την επίδειξη ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή με βεβαίωση μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο δήμαρχο.

από το https://cyclades24sports.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο