Νέα

Έφυγε ο Ηρακλής Δεδελετάκης…

 

“Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ηρακλής Δεδελετάκης δεν είναι πιά μαζί μας.

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γνωστός και αγαπητός σε όλους μας, έφυγε από κοντά μας. Και ξαφνικά η σκέψη μας φεύγει και πηγαίνει πίσω στην Άνδρο εκεί που γνωρίσαμε τον Ηρακλή, στους προσκόπους, στην Ένωση Ανδρίων, στη νεολαία της Άνδρου και σε όλους τους Ανδριώτες που έζησαν κοντά του. Ακόμη η σκέψη μας πηγαίνει στη σύζυγό του, την αγαπημένη του Μαρία Βούλγαρη-Δεδελετάκη, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ανδρίων, στο γιό του Μιχάλη, τη νύφη του Κάτια , στην εγγονή του, στους συγγενείς του.

Ο αείμνηστος Ηρακλής, με καταγωγή από την Ιεράπετρα Κρήτης, ήρθε στην Άνδρο και διορίστηκε στην Δ.Ο.Υ. Άνδρου ενώ συνταξιοδοτήθηκε από την Δ.Ο.Υ. Πλοίων.

Άνθρωπος με ευαισθησίες όραμα και αγάπη για τους νέους επανίδρυσε το Σώμα Ναυτοπροσκόπων Άνδρου αλλά και την Εκκλησιαστική χορωδία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

1964 Στη Στέγη Προσκόπων στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας με τον Πέτρο Κουλουρίδη και Χωραΐτες Ναυτοπρόσκοπους

Αγαπητός της Ανδριακής νεολαίας δεν κουράστηκε να την συμβουλεύει και να την οδηγεί σε πνευματικούς και πατριωτικούς δρόμους.

Για τις υπηρεσίες του αλλά και την εν γένει προσφορά του στο νησί μας τιμήθηκε στο παρελθόν από την Ένωση Ανδρίων αλλά και από άλλους Ανδριακούς συλλόγους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Η Ένωσις Ανδρίων αντί στεφάνου θα καταθέσει το ποσόν των 100 ευρώ στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων.”

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανδρίων

 

Αρχηγός Προσκόπων σε κατασκήνωση στην Μονή Αγίας Μαρίνας

 

Αφήστε ένα σχόλιο