Νέα

“Στηρίζουμε την τοπική αγορά” του Κώστα Λιοπύρου


Αναπόσπαστο στοιχείο του νησιού και της δικής μας κοινωνίας αποτελεί η τοπική αγορά, τα εμπορικά και επαγγελματικά καταστήματα, οι τουριστικές επιχειρήσεις και γενικά το επαγγελματικό γίγνεσθαι του νησιού μας.
Η τοπική αγορά παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την πρόοδο κάθε τόπου. Συντηρεί, όπως είναι φυσικό αρκετές θέσεις απασχόλησης, δημιουργεί εισοδήματα, εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.
Είναι επομένως προς το συμφέρον όλων μας να την υποστηρίζουμε, να κάνουμε τις αγορές μας όπου αυτό είναι εφικτό από Ανδριώτικες επιχειρήσεις, είτε αυτές λειτουργούν στη Χώρα, στο Κόρθι, στο Μπατσί, στο Γαύριο και στα χωριά όπου υπάρχουν, που και ποικιλία και ποιότητα αγαθών προσφέρουν και είναι δίπλα μας.
Από τη δική του πλευρά ο επαγγελματικός κόσμος προσπαθεί να διευκολύνει τους κατοίκους, προσφέροντας εξαιρετική κατά το δυνατόν ποιότητα υπηρεσιών και τιμές σε προσιτά επίπεδα, υπολογιζομένου και του κόστους μεταφοράς των αγαθών.


Ο Δήμος, το Επαρχείο, οι τοπικοί Σύλλογοι και όλοι οι φορείς του Νησιού,  που είμαι σίγουρος ότι κατανοούν επιπρόσθετα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος από τις αρνητικές υγειονομικές και κατ΄επέκταση οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε, ευελπιστώ ότι είναι πρόθυμοι να ηγηθούν και να εξαντλήσουν όλες τις επιρροές και τα μεγάλα περιθώρια που διαθέτουν, ώστε να ενισχύσουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες με τη λήξη του lockdown, ώστε να τονωθεί η εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα.
Πιστεύω όμως επιπρόσθετα ότι θα πρέπει να γίνουν και από τους πάσης φύσεως εμπόρους και επαγγελματίες πρόσθετες προσπάθειες και ενέργειες προβολής των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών, ίσως συμπίεσης τιμών και κυρίως σοβαρές και οργανωμένες προσπάθειες προβολής του τεράστιου τουριστικού προϊόντος και του πανέμορφου Νησιού μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ολοι εμείς οι καταναλωτές θα πρέπει να στηρίζουμε την τοπική αγορά επειδή μας συμφέρει πολύπλευρα, αφού συνοψίζοντας:

1.Δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας.

2.Με τη στήριξη της τοπικής αγοράς δημιουργούμε θέσεις εργασίας, δεδομένου ότιενδεχόμενα μία από αυτές αναζητά ένας δικός μας άνθρωπος.

3.Με την πραγματοποίηση των αγορών μας από το νησί, τα χρήματα παραμένουν στο νησί και τελικά με ορθή οικονομική σκέψη αυτά επιστρέφουν σε μας.

4.Παρέχουμε την οικονομική δυνατότητα σε τμήμα της νεολαίας μας να προχωρήσει τις σπουδές της απρόσκοπτα.

 

Η προσωπική μου αυτή παρέμβαση σκοπό έχει να προβληματίσει με αυτές τις λίγες σκέψεις, που ξεκινούν από την πραγματική αγάπη μου για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και τη σχέση αλληλεγγύης που είχαμε ακόμη από τη θητεία μου στην Τράπεζα μέχρι σήμερα και σαν τελικοί καταναλωτές προτείνω να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνείδηση ώριμου και σκεπτόμενου καταναλωτή με τελικό όφελος την τοπική κοινωνία.

Κώστας Λιοπύρος

Συνταξιούχος τραπεζικός

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio