Νέα

Αντώνης Σπέρτος: Οφείλουμε ένα ευχαριστώ…

Οφείλουμε ένα ευχαριστώ ….
Σε όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες του Andros Routes, που εδώ και 11 χρόνια περπατάνε καθημερινά, χειμώνα – καλοκαίρι, όλα τα παλιά μονοπάτια του νησιού μας. Τα έχουν υιοθετήσει σαν δικά τους παιδιά, τα νοιάζονται, τα φροντίζουν, τα καθαρίζουν και τα σηματοδοτούν, ώστε να υποδεχθούν, σαν να ήταν το σπίτι τους, πεζοπόρους απ΄ όλον τον κόσμο.

Όλα αυτά τα χρόνια, με τη σκληρή δουλειά τους, κατάφεραν να αναδείξουν και να προστατέψουν ένα δίκτυο μονοπατιών 180 χιλιομέτρων, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ίσως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Αυτό άλλωστε φαίνεται πλέον, από τη διεθνή αναγνώριση και την πιστοποίηση που έχει .

Τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ, διότι με τις δράσεις τους κατάφεραν να προβάλουν το νησί μας σε παγκόσμια έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Κατάφεραν να προσελκύσουν πεζοπόρους από όλον το κόσμο και μάλιστα σε περιόδους νεκρές τουριστικά για τον τόπο μας.

Τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ, γιατί παρ΄ όλο που οι περισσότεροι δεν είναι Ανδριώτες, τόσα χρόνια λειτουργούν με μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για το νησί μας πολύ περισσότερο από ότι εμείς οι ντόπιοι. Άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από την Αγγλία , την Γερμανία , την Ολλανδία έδωσαν και δίνουν προσωπικό χρόνο και πολλές φορές και χρήματα, ώστε να σωθεί η περιβαλλοντική αλλά ταυτόχρονα και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας .

 

Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί αυτοί είδαν το «διαμάντι» που κρύβει το νησί μας και πρώτοι αυτοί ανέλαβαν δράση, ώστε να το αναδείξουν και να το σώσουν χωρίς ατομικό όφελος, πάντα ταπεινά και χωρίς καμία προσπάθεια προβολής.

Τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ, γιατί με τις ενέργειες τους, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους, κατάφεραν να σώσουν τα μονοπάτια μας από την κάθε λογής παράνομη δραστηριότητα και καταστροφή, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ τέλος, για να συνεχίσουν τον αγώνα τους!

Τους οφείλουμε την καλημέρα μας όταν περνάνε έξω από το σπίτι μας!

Τους οφείλουμε ένα γλυκό χαμόγελο σε ένδειξη αναγνώρισης, γιατί αυτή είναι η αμοιβή τους!

Τους οφείλουμε μάλλον πάρα πολλά, που σιγά – σιγά πιστεύω ότι όλοι μας θα καταλάβουμε και θα αναγνωρίσουμε!

Αντώνης Σπέρτος

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio