Νέα

Oι πρώτες συνέπειες στον τουρισμό της Άνδρου είναι αναπόφευκτες

Ενα group της Terdav σε στάση στο μέσον της διαδρομής #6 (μετά τη γέφυρα στα Άχλα),

Η μαρτυρία του οδηγού Τrekking Ντίνου Ζούμπερη

Περπατάω τα μονοπάτια της Ανδρου (μεταξύ άλλων νησιών) 4-5 φορές κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια ως trekking guide συμβεβλημένος με τα μεγαλύτερα Γαλλικά γραφεία πεζοπορικού τουρισμού (Terres D’ Aventure, Huwans, Les Covoyageurs κλπ.).

Η εργασία που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα Andros Routes είναι εξαιρετική, και επιτρέπει σε κάθε πεζοπόρο να απολαύσει ανέγγιχτες – μέχρι πρότινος – διαδρομές και τοπία του νησιού.

Ωστόσο η κακώς εννοούμενη “αξιοποίηση” (αμφιβόλου νομιμότητας οικοδομικές εργασίες, διανοίξεις δρόμων, καταστροφή αιμασιών, οικειοποίηση αιγιαλού, παραβίαση προστατευόμενου υδροβιότοπου Natura 2000, για να αναφερθώ π.χ. μόνο στη διαδρομή Βουρκωτή- Άχλα) δεν διέφυγε της προσοχής των πελατών μου.

Δεν ξέρω τι θα τους πω όταν θα ξαναβρεθούμε στο Κόρθι.

Λυπάμαι, αλλά βλέπω πολύ πιθανό να καταργήσουμε τελείως κάποιες διαδρομές στο νησί μετά τη συντελούμενη καταστροφή. Με το νέο έτος θα ξαναεπικοινωνήσω με το γραφείο γιά να αξιογήσουμε τη γενικότερη κατάσταση γιά τα προγράμματα του καλοκαιριού 2021. Θα ασχοληθούμε αναπόφευκτα με τις επιπτώσεις των έργων ΒΑΠΕ σε Ανδρο & Τήνο.

ΥΓ. Η περιγραφή της στάσης της Αστυνομίας τουλάχιστον σκανδαλώδης, καί αδιανόητη γιά Ευρωπαϊκή χώρα. Θα δυσκολευτώ πολύ να εξηγήσω τα τεκταινόμενα στο Φραγκάκι στούς Γάλλους συνεργάτες μου.

Το αλωνάκι από την Κουκούλα, λίγο πριν το Συνετί, πάνω στη διαδρομή #3 (Χώρα-Διποτάματα-Ορμος Κορθίου)

Φωτογραφίες: Ντίνος Ζούμπερης

1 Comment

  • Δυστυχώς είμαστε στην αρχή της καταστροφής για την φύση και το τοπίο της Ανδρου.
    Οταν προχωρήσουν και άλλο τα έργα για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, παντού, τότε οι εικόνες της άγριας κακοποίησης των οροπεδίων και πλαγιών του νησιού, θα ξεσηκώσει ακόμη και αυτούς τους σημερινούς καναπεδάτους και αδιάφορους, οι οποίοι ξαφνικά θα διαπιστώσουν ότι το νησί ” σκαντζόχοιρος ” έχασε το συγκριτικό του πλεονέκτημα, και δεν πουλάει πια.
    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους μας το παλιό, αλλά επίκαιρο τραγούδι ” Είναι αργά για δάκρυα Στέλα… “

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio