Νέα

Ζητούνται δύο νέοι για συμμετοχή στη δράση «Βαδίζοντας στα Aχνάρια του 1821».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2 ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 1821» , ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Άνδρου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Προεδρεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» καλεί τον Δήμο Άνδρου να προτείνει 2 νέους ανθρώπους (υποχρεωτικά ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ηλικίας 18 – 21 ετών, που πληρούν συγχρόνως τις προϋποθέσεις, που αναφέρονται στις συνημμένες Οδηγίες του παρόντος, και οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν  να συμμετάσχουν στη Δράση της Επιτροπής «Βαδίζοντας στα Aχνάρια του 1821».

Η Επιτροπή, κατόπιναξιολόγησης, θα επιλέξει μεταξύ όλων των προτεινόμενων από τους Δήμους, τους 200 νέους και νέες που θα συμμετάσχουν τελικά σε αυτήν.

 

Κατά τη διάρκεια του 2021, διακόσιοι νέες και νέοι, χωρισμένοι σε 5 ομάδες, θα περιηγηθούν επί 15 ημέρες σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, οι νέοι και νέες, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους  και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες, θα συναντηθούν με τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις. Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών, θα παραχθεί ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θ’ αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις τους.

 

Η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα’ αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών της. Η συμμετοχή των συγκεκριμένων νέων είναι τιμητική για την Επιτροπή αλλά κυρίως για τον Δήμο Άνδρου.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και πληρούν τις προϋποθέσεις, καλούνται να διαβάσουν τις Οδηγίες παρακάτω  και ν’ αποστείλουν ηλεκτρονικά έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 23.59, την  αίτηση στο [email protected] με την ένδειξη «Συμμετοχή στην ενέργεια “Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821”.

 

Στα πλαίσια της συγκριμένης δράσης, διακόσιοι νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα, χωρισμένοι σε 5 ομάδες, θα περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία τους την Αθήνα.

Κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία, κ.λπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Οι διαδρομές έχουν ως εξής:

1η Διαδρομή: «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή: «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).
3η Διαδρομή: «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).
4η Διαδρομή: «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).
5η Διαδρομή: «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).
Ειδικότερα, κάθε μία από τις 5 ομάδες ακολουθεί, επί 15 ημέρες, μια διαδρομή και επισκέπτεται πόλεις με μεγάλη σημασία για την Επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα εξελίξεις, με βάση ένα πρόγραμμα επισκέψεων που έχει διαμορφωθεί από την Επιτροπή και με την υποστήριξη των κατά τόπους Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών.

Οι νέοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, για αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που τελικά θα επιλεγούν από την Επιτροπή, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, κ.λπ.

Οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων, και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής.

 

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

Ο Δήμος Άνδρου θα προτείνει δύο νέους (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι) ως υποψήφιους για να συμμετάσχουν στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», οι οποίοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω τέσσερις προϋποθέσεις:

  1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα

18(γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000).

  1. Να έχουν απολυτήριο λυκείου.

  2. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας

τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

  1. Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να είναι δημότες Άνδρου

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Οι βαθμοί του απολυτηρίου β’ βάθμιας εκπαίδευσης και η συνάφεια σπουδών με το αντικείμενο του στόχου θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Menoumeasfaleis

Η Αίτηση για τη συμμετοχή

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ _ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αφήστε ένα σχόλιο