Νέα

Ψήφισμα του Δήμου Άνδρου για τον Πύργο του Αγίου Πέτρου

Ο Δήμαρχος Άνδρου και το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ενημέρωση του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Γιαννίση Δημήτριου στη συνεδρίαση της 19η Νοεμβρίου 2020 αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Εγκρίνει την αποστολή του παρόντος ψηφίσματος για τον εμβληματικό Πύργο του Αγίου Πέτρου της Άνδρου, ενός από τα σπουδαιότερα Μνημεία των Κυκλάδων.
Οι φθορές του Πύργου έχουν φτάσει σε τέτοια σημείο όπου το μεγαλύτερο τμήμα του συγκρατείται πλέον από ελάχιστους ογκόλιθους.
Τον κίνδυνο κατάρρευσης είχε εγκαίρως επισημάνει από το 1924 ο ιστορικός Δημήτριος Πασχάλης λέγοντας :
«…φρονούμε ότι και τα διάφορα Ανδριακά σωματεία, ιδίως τα εν΄ Αθήναις, επιβάλλεται να παρέμβωσι και δια των ενεργειών αυτών να συντελέσωσι τελεσφόρως υπέρ της σώτηρίας του μόνου εν Άνδρω αρχαίου μνημείου, όπερ ο πανδαμάτωρ χρόνος άφησε μέχρι σήμερον όρθιον εν τη νήσω. Είναι το ευγενέστερον και τιμητικότερον στάδιον δράσεως. Θα ήτο δε αληθινόν όνειδος δια τους συγχρόνους Ανδρίους, εαν το μοναδικόν τούτο της νήσου των μνημείον άφηναν επί των ημερών των να καταρρεύσει αναλγήτως….»

Οι φόβοι για ολοκληρωτική κατάρρευση είναι πλέον ακόμη μεγαλύτεροι λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την προστασία του μοναδικού αυτού Κυκλαδικού Μνημείου.

Ο Δήμαρχος Άνδρου Λοτσάρης Δημήτριος
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας
Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

3 Σχόλια

  • Ας είναι καλά ο κ. Γιώργος Δαρδανός που πολλά χρόνια αγωνιά και μεριμνά για τον Πύργο του Αγίου Πέτρου.
    Αλήθεια ο Δήμαρχος τώρα ξύπνησε; Όσο ήταν Έπαρχος ήταν απών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio