Νέα

Ο Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης σχολιάζει την ανάρτηση του Πατρίκιου Κωστή “Περήφανη Άνδρος;”

Το κείμενο Περήφανη Άνδρος; του Πατρίκιου Κωστή (δάσκαλου-ηθοποιού)  που αναφέρεται στο πρόβλημα με τα αιολικά και δημοσιεύθηκε  στις 6 Ιανουαρίου 2021 σχολιάζει ο Γιώργος Δ. Καλλιβρούσσης:

“Πολύ σωστά και παραστατικά παρουσιάζετε κύριε Κωστή, την «καθεύδουσα» κατάσταση της Άνδρου.
Είναι μια ληθαργική κατάσταση που έχει επιβληθεί με ιδιάζοντα τρόπο στους Ανδριώτες, από την τοπική κεφαλή («το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»). Πάντα ο μέσος Ανδριώτης ήταν άνθρωπος γκρινιάρης μεν αλλά μέχρι εκεί που δεν είχε κοινωνικό ή υλικό κόστος, οπότε και σιωπούσε ερμητικά… Όσο για την Ανδριώτισσα, ουδέποτε αυτή η τεράστια δύναμη ακούστηκε, γιατί ποτέ δεν της αναγνώρισαν ουσιαστικά άλλο ρόλο εκτός της καλής νοικοκυράς και της άξιας μητέρας και συζύγου.
Με περίεργο τρόπο, μια ολόκληρη κοινωνία διαχρονικά φιλήσυχη και συμπαγής, διασπάστηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επικρατήσει μια πάγια διαφωνία των μεν κατά των δε. Αυτοί που εισήγαγαν όρους όπως «Βόρεια Άνδρος» και «Νότια Άνδρος», καλλιέργησαν συγχρόνως και το διχαστικό κλίμα της Βόρειας και Νότιας Κορέας, με έναν άτυπο, αλλά εμφανή κανιβαλισμό.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα θέματα ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος: Οι μεν εδώ, οι άλλοι εκεί…
Μόνον εφόσον βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης, θα μπορέσει να βρεθεί τρόπος, που να εξασφαλίζει την εύρυθμη και ποιοτική ζωή των κατοίκων, χωρίς βλάβη και ολική καταστροφή του ζωτικού περιβάλλοντος. Σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου, που είναι το δικό μας νησί, το νησί όλων μας και όχι μόνο της ευκαιριακής ομάδας, που σήμερα το διοικεί και το διχάζει.”

 

Ο Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης είναι συνταξιούχος ιατρός. Γεννήθηκε το 1942 και μεγάλωσε στην Άνδρο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ιατρικής και μερικών εξαμήνων ψυχολογίας, σε Αυστρία και Ελβετία, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, αποκλειστικά, στην Ελβετία. Αρχικά στην κλινική έρευνα μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας στη Βασιλεία, και αργότερα ως γενικός ιατρός με ιδιωτικό ιατρείο και σχολίατρος, επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Βασιλείας, για περίπου μια δεκαετία. Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολείται με τη συγκριτική μελέτη της σύγχρονης ή “αποδεικτικής” ιατρικής με τη λεγόμενη “συμπληρωματική”, “παραδοσιακή” ή “εναλλακτική” ιατρική, και εξακολουθεί να εργάζεται, περιστασιακά, ως σύμβουλος. Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με την αμπελουργία-οινοποιία και τη βοτανική. Είναι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας της Βασιλείας, της Ελβετικής Ιατρικής Ομοσπονδίας, της Αναγνωστικής Εταιρείας της Βασιλείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Βιομετρίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio