Νέα

Λόγω σπιζαετού, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ζητά από το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου τον έλεγχο και την διακοπή των εργασιών στο Φραγκάκι!

 

Με έγγραφο της 14ης  Ιανουαρίου 2021 το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων

ζητά από το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου τον άμεσο έλεγχο τήρησης του περιβαλλοντικού όρου 5.3.6 της Απόφασης Ἐγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου Α.Σ.Π.Η.Ε. στο Φραγκάκι σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγονται οι εργασίες κατασκευής του αιολικού πάρκου  κατά την περίοδο αναπαραγωγής του σπιζαετού  σε απόσταση μικρότερη των 3 χλμ από τη φωλιά του. Η περίοδος αναπαραγωγής ξεκινά από τις αρχές Ιανουαρίου και λήγει στο τέλος Ιουνίου κάθε χρόνο.

Ένας σπιζαετός γεννιέται κάθε χρόνο στο Φραγκάκι

8 Σχόλια

 • Αυτό είναι συγκλονιστικό νέο…..Τώρα αμέσως να πάει η αστυνομία για την επιβολή της παύσης εργασιών. ΤΩΡΑ!!!!!!!

 • Καλέ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ τώρα που ξέρει να πηγαίνει γρήγορα γρήγορα το περιπολικό μέχρι το Φραγκάκι να πάει και να ξαναπηγαίνει ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ να βεβαιωνόμαστε τακτικά ότι δεν μπαίνει καρφί, αλλιώς φίδι μαύρο και κολοβό που τους έφαγε. Και φωτογραφίες και βινεάκια από την ευρύτερη περιοχή να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή μέχρι νεωτέρας διαταγής. Αααααα κι ένα καρδιοτονωτικό για την τσουρόγρια που χαρακτήρισε ασήμαντα τα φυτά της περιοχής. Φλισκούνι κι άγρια μέντα και τσάγια του βουνού ΜΑΝΤΑΜ, όχι λεφτόδεντρα!

 • Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! ! !
  Πώς να διαβάσουμε αυτή την είδηση:
  1) Ενώ έφερναν κι άλλα κι άλλα μηχανήματα κατά παράβαση λοιπόν ενός από τους περιβαλλοντικούς όρους τελικά λειτουργούσαν δυσμενώς ως προς την προστασία του περιβάλλοντος – ποιοι το έκαναν αυτό; Μα φυσικά οι φερόμενοι ως σωτήρες του!
  2) GGήδες, πληρωμένες πένες, ευτυχισμένοι ηλίθιοι θεσμικών θώκων (που τους εκλέξαμε), αρχές που κωλυσιεργούσαν ή/και ήταν εκεί να κόψουν 300άρια τελικά λειτούργησαν παραπλανητικά, διαστρεβλωτικά, αναβλητικά, στην υπηρεσία εν τέλει της GWP και των ευρύτερων συμφερόντων που εκπροσωπεί
  3) Η παθητική στάση δεν βγαίνει ποτέ σε καλό … ήδη βλέπουμε πως άφησε πληγές! Δεν είναι σωστό να βλέπεις τον συμπατριώτη σου να παλεύει μόνος για το κοινό αγαθό του τόπου μας και να τον αφήνεις μόνο, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξουμε!
  Θα ήθελαν πολύ να δημιουργήσουν τετελεσμένο πριν την εκδίκαση από το ΣΤΕ την άνοιξη.
  Άμεσες ενέργειες:
  1) Η αστυνομία να μην κάνει τους σεκιουριτάδες και να προχωρήσει επιτέλους ορθά στην επιβολή της νομιμότητας!!!
  2) Να πάμε όλοι εκεί να λάβουμε γνώση από κοντά για τι πράγμα μιλάμε που θέλουν και μας το προβάλουν επί 100!!! (ελεύθερη κίνηση από μονοπάτια)
  3) Να μην κουνηθεί ούτε 1 πέτρα! Να πάρουν το στόλο και να φύγουν!
  Έπειτα:
  1) Να αναστραφεί το κλίμα που έφτιαξαν αλληλοσπαραγμού. Αυτοί οι ¨γερακίνας οι γιοι¨ είναι άνθρωποι εξαπατημένοι και κανείς ποτέ δεν τάχθηκε απέναντι τους!
  2) Εκείνοι οι άλλοι που στέκονται στο δρόμο, ως εμπόδια με τις περιουσίες τους, να πλαισιωθούν απέναντι στις απειλές για χαρακτηρισμό δασικών κλπ. ΝΑΙ συμβαίνει κι αυτό! Συμπολίτες μας εκβιάζονται!
  3) Μη φοβάστε να μιλάτε για αυτό!!! Να μην είμαστε παθητικοί θεατές!!!

  Έπρεπε να πάθουμε για να μάθουμε! Αν και λάθος τρόπος, είναι κι αυτός ένας τρόπος!
  Αυτή τη στιγμή ακόμα τα πράγματα παραμένουν αναστρέψιμα.
  Υπάρχει συνέχεια!!!
  Μας αφορά όλους!

 • Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τους αγαπητούς σχολιαστές του άρθρου, αλλά είναι απολύτως ανακριβές ότι αποφασίστηκε διακοπή εργασιών του έργου.
  Η Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων είναι αναρμόδια να αποφασίσει κάτι τέτοιο, ποσό μάλλον να το απαιτήσει από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.
  Απόδειξη της αλήθειας των γραφομένων μου είναι ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, μέχρι να αποφασίσει για το θέμα αρμοδίως το ΣτΕ.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία
  GG

 • Η συνέχιση των εργασιών δεν αποτελεί απόδειξη νομιμότητας! Από την γενικότερη συμπεριφορά πολλών, ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε αυτό το οποίο απλώς προστίθεται στις έως σήμερα παρανομίες.

 • Είναι καλό να υπάρχει κινητικότητα για την ματαίωση του έργου στο Φραγκάκι. Και βέβαια πρέπει να μαζευτούν τα λάθη και των ντόπιων και του αείμνηστου τοπικού άρχοντα. θεωρώ ότι είναι υποκριτικό να χρηματοδοτούνται προγράμματα προστασίας πανίδας, να χαρακτηρίζονται περιοχές Natura και στις ίδιες περιοχές να τοποθετούνται Α/Γ. Το ίδιο απάντησα στο ¨έταιρο¨ site. Ας ελπίσουμε σε αλλαγή πλεύσης για τις Α/Γ σε όλη την Ελλάδα.

Αφήστε ένα σχόλιο