Νέα

Προσοχή! 19 Φεβρ. ’21 αναρτώνται οι δασικοί χάρτες, ετοιμαστείτε για πράξεις αντίρρησης.

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

 

Οι δασικοί χάρτες, καταρτίζονται με την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων από τη φωτοερμηνεία ιστορικών και πρόσφατων αεροφωτογραφιών, σύμφωνα με τις διατάξεις τις δασικής νομοθεσίας. Τα αποτελέσματα της οριοθέτησης αυτής εμφανίζονται σε υπόβαθρα (ορθοφωτογραφίες) πρόσφατης απεικόνισης.

Στους δασικούς χάρτες εμφανίζονται οι δασικές και οι μη δασικές εκτάσεις δύο περιόδων: α] της ιστορικής – παλαιότερης περιόδου, (κατά κανόνα είναι του έτους 1945, όπου έγινε η πρώτη αεροφωτογράφιση της Ελλάδας) και β] της σημερινής – πρόσφατης περιόδου η οποία στηρίζεται στη φωτοερμηνεία των πλέον πρόσφατων αεροφωτογραφιών (οι τελευταίες μέχρι σήμερα, λήφθηκαν κατά τα έτη 2008 – 2009).

Εκτός από την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, στους Δασικούς Χάρτες εμφανίζονται ακόμη:

  1. Τα όρια των οριοθετημένων οικισμών και εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών και ρυμοτομικών σχεδίων
  2. Τα όρια των οικισμών που δεν έχουν οροθετηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς και των πολεοδομικών μελετών που δεν έχουν εγκριθεί για οποιονδήποτε λόγο.
  3. Τα όρια των εποικιστικών εκτάσεων (διανομές)
  4. Τα όρια των τελεσίδικων πράξεων χαρακτηρισμού, που έχουν εκδοθεί από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία της περιοχής και
  5. Τα όρια των εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί δασωτέες ή αναδασωτέες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας για να χαρακτηριστεί μία έκταση ως Δασική θα πρέπει να έχει χαρακτηριστεί ως δάσος τουλάχιστον σε μία από τις δύο περιόδους που εξετάζονται κατά τη σύνταξη των Δασικών Χαρτών ή να έχει χαρακτηρισθεί με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού ως «Δασική» ή τέλος να έχει κηρυχτεί  ως αναδασωτέα.

 

Παράδειγμα εμφάνισης των εκτάσεων σε έναν Δασικό Χάρτη δίνεται στην επόμενη εικόνα:

Τα δύο κεφαλαία γράμματα που εμφανίζονται στο δασικό χάρτη είναι ο χαρακτηρισμός της έκτασης στις 2 περιόδους.

Πχ ΑΔ σημαίνει ότι η έκταση χαρακτηρίζεται άλλης μορφής το 1945 και δασική το 2008. Ανεξάρτητα από την υφιστάμενη κατάσταση.

 

 

Οι Δασικοί Χάρτες, μετά την σύνταξη και θεώρησή τους αναρτώνται ώστε να λάβει γνώση κάθε ενδιαφερόμενος ώστε αφού υποβληθούν τυχόν ενστάσεις/ αντιρρήσεις να οριστικοποιηθούν αρχικά για τις περιοχές που δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις και στη συνέχεια, μετά και την εξέταση των αντιρρήσεων – ενστάσεων για το σύνολο της περιοχής που περιλαμβάνει ο Δασικός Χάρτης.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάρτησης δασικών χαρτών που γνωστοποίησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η  ανάρτηση των δασικών χαρτών που αφορούν τη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων θα γίνει στις 19/2/2021 καθώς επίσης θα δοθούν και οι προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων.

 

Για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα στις ιδιοκτησίες σας, στις επιδοτήσεις και στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει την εξέταση του φακέλου του ακινήτου σας και την υποβολή αντίρρησης κατά των αναρτημένων δασικών χαρτών. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: agrolysi@gmail.com ή στα τηλέφωνα :

2104977580 – 2282071009 – 6979863879 -6972140470 για να σας βοηθήσουμε στον έλεγχο του ακινήτου σας καθώς και στη σύνταξη της πράξης αντίρρησης. Όλες οι αντιρρήσεις θα συνοδεύονται από Τεχνική Έκθεση. Σε περιπτώσεις ιδιαίτερες και  αξίας προτείνεται και έκθεση φωτοερμηνείας.

Γεωτεχνικό Γραφείο Αγρολύση Ο.Ε.

e-mail: [email protected]

τηλ: 2282071009 – 2104977580

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio