Νέα

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης εργαζομένων στην υγεία και κατ’ οίκον βοήθειας στον γενικό πληθυσμό

Το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια του προγράμματος  “Διασύνδεση Μονάδων Υγείας και Μονάδων Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο της προώθησης της υλοποίησης προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κατ’ οίκον βοήθειας στον γενικό πληθυσμό”, προωθεί δράσεις με διττό στόχο:
1. Δράση του προγράμματος που αφορά τους εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ:
Ψυχοεκπαίδευση στις βασικές αρχές της ψυχοκοινωνικής φροντίδας και των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή (υγειονομικό προσωπικό, μέλη ΕΚΑΒ, οδηγοί ΜΜM, εργαζόμενοι κλπ), για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
2. Δράση του προγράμματος που αφορά τους νοσούντες από Covid19, τους οικείους τους και λοιπούς ασθενείς με χρόνιες παθήσεις:
Υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για το γενικό πληθυσμό και τους νοσούντες από Covid19. Η στόχευση της εν λόγω δράσης θα είναι οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάθλιψη, πρόληψη της αυτοκτονικότητας κ.α. Στο πλαίσιο της δράσης είναι δυνατή η προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (κινητώντηλεφώνων ή tablets) προς χρήση από πάσχοντες ασθενείς κατόπιν έγγραφου αιτήματος της μονάδας υγείας για περιπτώσεις άπορων ασθενών.
Προγράμματα για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με χρόνια νοσήματα, χρόνιες παθήσεις (όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α) και των οικογενειών τους.
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΜΚΕ  τηλέφωνο : 2108679384, υπεύθυνος φορέας υλοποίησης για την Άνδρο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio