Νέα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαττάσει την διακοπή των εργασιών στο Φραγκάκι λόγω σπιζαετού

Με  Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας  διατάσσεται η απαγόρευση όλων των εργασιών στο Φραγκάκι σε απόσταση 3.000 χλμ από την φωλιά του σπιζαετού από 2.2. μέχρι τις 31.5.2021, καθώς μέχρι τότε διαρκεί η αναπαραγωγική περίοδος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η  Διαταγή  έχει γνωστοποιηθεί ήδη στην Εταιρεία Green Wind Power που κατασκευάζει το αιολικό στο  Φραγκάκι και σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ήτοι Δασική Υπηρεσία, ΔΙΠΕΧΩΣ Περιφέρειας, Διεύθυνση Βιοποικιλότητας, Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Σ.Τ. Άνδρου, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Προσωρινή Διαταγή (έστω και με περιορισμένη διάρκεια) είναι μεταξύ των 2 ή 3 που έχουν δοθεί από το Σ.τ Ε. τα τελευταία 5-6 χρόνια σε υπόθεση Αιολικών. Αυτό από μόνο του καθιστά την έκδοσή της μια πολύ σημαντική επιτυχία που  θα εμπνεύσει και θα δυναμώσει  όσους παλεύουν πραγματικά για το περιβάλλον, καθώς η λογική “ότι και να κάνετε θα χάσετε”,  αρχίζει σιγά-σιγά να υφίσταται σημαντικά ρήγματα.

1 Comment

  • Τώρα τι δικαιολογία θα βρει το όργανο για να μην πάει να διαπιστώσει την παύση εργασιών στο Φραγκακι;
    ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ….δεν γνωμοδοτεί, δεν αφήνει τον καθένα να ερμηνεύει όπως τον βολεύει!

Αφήστε ένα σχόλιο