Νέα

Περιφερειακό Χωροταξικό: Τι ανάπτυξη θέλουν για το νησί τους οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι Τήνου

Συνάντηση επαγγελματικών φορέων μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μηχανικών. Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού με αφορμή τη Δημόσια Διαβούλευση του Περιφερειακού Χωροταξικού Ν. Αιγαίου. Συμμετείχαν ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, η Ένωση Επαγγελματιών και Eμπόρων Πύργου Πανόρμου Τήνου, η Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου, ο ΣΕΚΥΓΕΤ, ενώ ενημερώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η αναπτυξιακή πορεία του νησιού, οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτή υπό το πρίσμα της μελέτης που βρίσκεται προς αξιολόγηση και διαβούλευση. Αναλύθηκε επίσης το κεντρικό πνεύμα της πρότασης ως προς την ανάπτυξη του νησιού και σημειώθηκαν θέσεις και στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι εκπρόσωποι των φορέων καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μηχανικών Τήνου, δήλωσαν ότι επιθυμούν την ήπια ανάπτυξη της Τήνου. Ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αειφορία, την εξέλιξη του συνόλου των δραστηριοτήτων της ιστορικά, τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα καθώς την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του νησιού.

Τέλος αποφασίστηκε να διατηρηθεί ανοιχτή επικοινωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών προετοιμασίας του κειμένου για κατάθεση στη διαβούλευση και την προετοιμασία για το Τοπικό Χωροταξικό που έρχεται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio