Νέα

Το Ινστιτούτο Ελληνικών μύλων και Σύλλογος Μηχανικών Κυκλάδων συμπαρίσταται στον αγώνα των Τηνιακών κατά των ανεμογεννητριών

“Στο πλαίσιο καταστολής του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί της Τήνου, 36 άτομα μεταξύ των οποίων και συνάδελφοι Μηχανικοί, την 1η Μαρτίου 2021, δικάζονται με ασαφείς κατηγορίες, άλλοι κάτοικοι καλούνται για «παροχή εξηγήσεων» στο Α.Τ. Τήνου ενώ περίπου 100 ακόμη περιμένουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για την αγωγή της εταιρείας Ενεργειακή ΕΠΕ που ζητά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης ενός δίκαιου αγώνα, που τελικά αφορά όλους τους Κυκλαδίτες, ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας.

Σήμερα είναι οι κάτοικοι της Τήνου, αύριο θα είναι κάποιου άλλου νησιού των Κυκλάδων που θα αγωνιστούν ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και την υποβάθμιση του τόπου τους.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των Τηνιακών, λέμε όχι στην ποινικοποίηση και καταδικάζουμε κάθε κατασταλτική ενέργεια σε βάρος των αγωνιζόμενων πολιτών”.

Το ψήφισμα  του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων

με το οποίο στηρίζουν τους διωκόμενους Τήνιους για τη συμμετοχή τους στον αγώνα προστασίας του νησιού τους από τα αιολικά

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio