Νέα

Πρόταση συναίνεσης προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Άνδρου για διάνοιξη δρόμου πυρασφάλειας στο Συνετί

Στις 19/10/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου υπό την προεδρία του κ. Κ. Θωμά, αποφάσισε ομόφωνα και παρέλαβε την μελέτη με τίτλο: «Περιβαλλοντική Μελέτη για την διάνοιξη δρόμου στην περιοχή του κάτω τμήματος του οικισμού Συνετί του Δ. Άνδρου», με στοιχεία απόφασης 249/2015 που αναρτήθηκε στην Διαύγεια με στοιχεία ΑΔΑ: 7Η9ΩΩΨΙ-Γ1Φ στις 6/11/2015, η οποία δημοσιεύεται σε Pdf ως αναπόσπαστο μέρος του παρόντος κειμένου, ώστε να Σταματήσουν Κάποιοι να Ισχυρίζονται ότι Δεν υπάρχει Περιβαλλοντική Μελέτη ή Κάποιοι που Δεν την Λαμβάνουν Υπόψιν τους!!!
Η  Περιβαλλοντική Μελέτη σε PDF εδώ… 79-1

Πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για να ληφθεί απόφαση για την εκτέλεση αυτού του ζωτικού έργου για το Συνετί, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Εκκρεμεί η λήψη απόφασης εδώ και πεντέμισι ολόκληρα χρόνια!!!
Την 1/2/21 υποβλήθηκαν συστημένες επιστολές / αναφορές για την εκκρεμότητα της γραπτής ενημέρωσης στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Επιτροπή του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με αρμοδιότητες την εξέταση των υποθέσεων της μη εμπρόθεσμης διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών.

Στις 11/2/21 δημοσιεύτηκε νέα Ανακοίνωση Τύπου από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικής μορφής της Άνδρου και από τρεις ιστότοπους των Κυκλάδων με έδρα την Σύρο. Η εν λόγω Ανακοίνωση Τύπου συμπεριελήφθη στα θέματα ειδήσεων σε εκπομπή του ραδιοσταθμού «Αστέρας 92».

Στις 12/2/21 υποβλήθηκε συστημένη επιστολή / αναφορά προς την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για την εκκρεμότητα της γραπτής ενημέρωσης επί του συγκεκριμένου Δρόμου Πυρασφάλειας.

Μετά από συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν με τους παραπάνω θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, Υπήρξε Υπεύθυνη και Δεσμευτική Πληροφόρηση ότι οι Εισηγήσεις τους θα Διαβιβαστούν προς τον Δήμο Άνδρου και τον Συντάκτη των Επιστολών / Αναφορών στα μέσα Μαρτίου 2021.

Για τους παραπάνω λόγους και στα πλαίσια Συναίνεσης ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ όπως το 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων του Δ.Σ. Άνδρου ή Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου, μαζί με τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ. Μπακέλα, Να Ζητήσουν την Σύγκληση του Δ.Σ. Άνδρου σύμφωνα με το Άρθρο 4 παράγραφο (δ) ή με το Άρθρο 4 παράγραφο (ε) του «Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να Ληφθεί Απόφαση από το Δ.Σ. Άνδρου για την Δημιουργία Δρόμου Πυρασφάλειας στο Συνετί».

Η παραπάνω πρόταση πρέπει / μπορεί να Υιοθετηθεί από τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου, γιατί είναι η Καλύτερη Λύση / Διέξοδος από την Στασιμότητα – Αναβλητικότητα και το δήθεν Πολιτικό Κόστος, το οποίο πεντέμισι ολόκληρα χρόνια είναι η τροχοπέδη στην υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου της Πυρασφάλειας του χωριού Συνετί Άνδρου.

Στην «ζυγαριά» των Αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής της Άνδρου, βαρύνουσα θέση πρέπει να έχει το Γενικότερο Δημόσιο Συμφέρον του Χωριού, ώστε να Σταματήσει η Μειοψηφία των Απειροελάχιστων που Αντιδρούν στην Διάνοιξη του Δρόμου, να Επιβάλλεται στην Πλειοψηφία ενός Ολόκληρου Χωριού!!!

Υπάρχει Συμφωνία με τους Ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων για να περάσει ο Δρόμος Πυρασφάλειας. Έχουν Αποτύχει πλήρως όλες οι Προσπάθειες για να Διασπαστεί το Κοινό Μέτωπο της Συμφωνίας, παρά τους Απαράδεκτους από κάθε άποψη τρόπους που χρησιμοποιούνται (Εκβιασμοί, Συκοφαντίες, Παραπλανητικά Σχόλια κ.λπ.)!!!

Στον Απολογισμό των Πεπραγμένων του Δήμου Άνδρου που έγινε στις 25/2/21 διάρκειας τρεισήμισι ώρες, Δεν Ειπώθηκε «Λέξη» για το θέμα της Δημιουργίας του Δρόμου Πυρασφάλειας στο Συνετί («Αντρέα – Φιρόγια»).

Μεταξύ των άλλων Ειπώθηκαν και δύο Συνθήματα το «Έχουμε πιάσει ρυθμό» και το «Καταφέραμε πολλά. Δεσμευόμαστε για ακόμα περισσότερα»!!!

Στο Χέρι της Δημοτικής Αρχής είναι εάν στα «περισσότερα» Συμπεριληφθεί η Διάνοιξη του Δρόμου Πυροπροστασίας του χωριού Συνετί.

Το μέλλον θα δείξει εάν και τα δύο Συνθήματα γίνουν «Πραγματικότητα»!!!

Εμείς Είμαστε Εδώ με Υπομονή και Επιμονή, Παρακολουθώντας μετά Προσοχής τις Εξελίξεις και τα Συμβάντα που τυχόν Υπάρξουν και Δημιουργηθούν επί του Θέματος!!!

Σιγάν την Αλήθειαν, Χρυσόν Εστί Θάπτειν (Πυθαγόρας 580-490 π.Χ.)

Αντιναύαρχος ε.α. Ν. Καλλιβρούσης Π.Ν.
Κάτοικος Συνετί
Από Άνοιξη μέχρι Φθινόπωρο

1 Comment

  • Είναι απαράδεκτοι και ο τέως και ο νυν δήμαρχος. Βέβαια και η περιφέρεια έχει ευθύνη ως προς την διάνοιξη δρόμων πυρασφάλειας κατά κύριο λόγο, αλλά να έχει και μελλοντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των παρακείμενων χωραφιών.
    Εικάζω ότι υπάρχουν προηγούμενα με τους κατοίκους του Συνετίου, τι άλλο να πει κάποιος.
    Κρίμα που η διάνοιξη του δρόμου δεν έχει να κάνει με τοποθέτηση Α/Γ. Το άλλο ΜΜΕ θα σας αβαντάριζε και με χέρια και με πόδια

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio