Νέα

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: Στα Δημοτικά Συμβούλια για τον Ισολογισμό 2016 του Δήμου

Ύστερα από τα σημαντικά συμβούλια του απολογισμού και του χωροταξικού, για τα οποία θα αναφερθούμε σύντομα, ήρθε χθές, για δεύτερη φορά το εξίσου σημαντικό συμβούλιο, του Ισολογισμού 2016 του Δήμου.
Για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα μήνα, στο ίδιο σημαντικό θέμα, του ισολογισμού, συνεχίζουν την τακτική της μνησικακίας και της ανευθυνότητας, αντιπολιτευόμενοι τη διοίκηση του 2014-2019, αλλά στην ουσία αντιπολιτευόμενοι τους εαυτούς τους και την Άνδρο.
Γεννάει πολλά ερωτήματα η ΜΗ ψήφιση του ισολογισμού για δεύτερη φορά, από την ομάδα του κ. Λοτσάρη, την στιγμή που ο ίδιος ο κ. Λοτσάρης προσέλαβε τους Λογιστές και τον Ορκωτό, για να του συντάξουν τις οικονομικές καταστάσεις.
Παλινωδίες, τηλέφωνα, μυστικές συνεννοήσεις με τον απόντα κ. Λοτσάρη και κάποιους ειδικούς συμβούλους, προσπαθούσαν να πάρουν γραμμή, για το πώς θα περάσει το θέμα αλλά χωρίς εκείνοι να το ψηφίσουν.
Παρόλο που τους εξηγούσαν οι λογιστές, τους οποίους είχαν οι ίδιοι προσλάβει, πως πρόκειται για μια διαδικασία που χωρίς την έγκριση του ισολογισμού δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος, εκείνοι χωρίς καμία εξήγηση, πάλι δεν το ψήφισαν.
Αντίθετα η διοίκηση μας 2014-2019, είχε συντάξει και είχε ψηφίσει όλους τους ισολογισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη του δήμου.
Η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία τους έχει πλέον «πιάσει ρυθμό» κτυπώντας «κόκκινο» και αναλογιζόμενοι τι θα συμβεί, προτίμησαν να μη βγάλουν το συμβούλιο σε απευθείας μετάδοση.

Ο συνδυασμός μας για δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα, αν και είχαμε κάποιες ενστάσεις, ψήφισε θετικά, ενώ εκείνοι που συνέταξαν τον ισολογισμό και δήθεν «αποζητάνε» την συνεργασία, η διοίκηση Λοτσάρη, απέδειξε για μια ακόμα φορά την ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και την ασυνέπεια που τους διακατέχει, δίνοντας μαθήματα μικροπολιτικής.
Ο πρόεδρος κ. Μπάλλας αν και νομικός, λειτούργησε ως «μαθηματικός», αφού μέτραγε συνέχεια τα κουκιά (ψήφους), για το πώς θα περάσει το θέμα, χωρίς όμως να τραυματιστεί ο εγωισμός (ινάτι) ή δεν γνωρίζουμε τι άλλο, της συμπαράταξης.
Τελικά ο κ. Μπάλλας (παραδόξως) με τους κ.κ. Γιαννίση (παραδόξως) και Στεφάνου, αν και στο πρώτο συμβούλιο για το ίδιο θέμα είχαν ψηφίσει παρόν, με απόντα τον κ. Γιαννίση, τώρα ψήφισαν θετικά για να συμπληρωθούν οι έξι ψήφοι που ζητούσε ο πρόεδρος, προκειμένου να» περάσει» το θέμα. Κανένας σύμβουλος του κ. Λοτσάρη δεν ψήφισε θετικά, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την λειτουργία του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε την τακτική των συμβούλων της συμπολίτευσης, να μην έχουν ψηφίσει κανένα ισολογισμό από το 2011, δηλαδή από τη λειτουργία του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, αφού τόσο ο κ. Τηνιακός, η κ. Βενετίκη και η κ. Μακρή, που είναι δημοτικοί σύμβουλοι από το 2011, ήταν είτε απόντες, είτε ψήφιζαν αρνητικά τους ισολογισμούς ακόμα και των πεπραγμένων τους 2011, 2012, 2013, 2014, καθώς και τους ισολογισμούς 2015 και δυστυχώς σήμερα του 2016, που οι ίδιοι συνέταξαν.
Ένα είναι βέβαιο, αλλά δυστυχώς έχει χαθεί το αυτονόητο, η λειτουργία του Δήμου απαιτεί υπευθυνότητα, συνέπεια και συνέχεια και πρέπει να αποβλέπει στο κοινό όφελος, χωρίς μικροπολιτικές τακτικές.

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio