Νέα

Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ο ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Πατσαρός από το Κόρθι

Η Ασημίνα Πατσαρού με τον πατέρα της, Γιάννη. (Φωτογραφία: Παραχώρηση Ασημίνας Πατσαρού)

Την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από Covid-19, άφησε ο ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Πατσαρός (Yiannis Patsaros), από το Εντζγουότερ της Νέας Ιερσέης, το Σάββατο 14 Μαρτίου, σε ηλικία 76 ετών. Πρόκειται για την τραγική κατάληξη μιας πολύ επώδυνης περιπέτειας, για τον ίδιο και την οικογένειά του, η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών, με πολλά παράπονα για τους χειρισμούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που ανέλαβε ανά διαστήματα την φροντίδα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας καλός άνθρωπος και δεν του άξιζαν αυτά που πέρασε. Ηταν υγιής μέχρι πριν χτυπηθεί από τον Covid», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η κόρη του, Ασημίνα Πατσαρού (Asemena Patsaros), η οποία, ήδη από τον Δεκέμβριο, είχε εκφράσει την αγανάκτησή της για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο πατέρας της, πριν από την ολική κατάρρευση του οργανισμού του.

«Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο ‘Κούπερ’ (Cooper Hospital) επιβεβαίωσαν ότι στο προηγούμενο νοσοκομείο τον ‘βασάνισαν’ και κατέστρεψαν τον εγκέφαλό του, αφήνοντάς τον εκτός οξυγόνου, κάτι το οποίο μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς τον επισκέφθηκα στο τέλος. Βρήκα τον πατέρα μου στο δωμάτιό του με όλα τα μηχανήματα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας και μπήκα στο Youtube για να δω πώς θα τα ενεργοποιήσω, καθώς δεν υπήρχαν γιατροί ή νοσοκόμοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», καταγγέλλει κ. Πατσαρού.

Το ζεύγος Ιωάννη και Μαρίας Πατσαρού διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 στις αρχές Δεκεμβρίου. Η κατάσταση τής κ. Πατσαρού γρήγορα σταθεροποιήθηκε, ο 76χρονος όμως παρουσίασε πολύ σοβαρότερα συμπτώματα.

«Το σύστημα Υγείας είναι τραγικό. Θα ήθελα να γίνω σύμβουλος μεταρρύθμισης στο σύστημα Υγείας, στην μνήμη του Ιωάννη Πατσαρού. Είμαι συγκλονισμένη», καταλήγει στην συνέχεια.

Ο Ιωάννης Πατσαρός έφτασε στις ΗΠΑ πριν από 56 χρόνια, αφήνοντας την αγαπημένη του Ανδρο, προκειμένου να ζήσει μια καλύτερη ζωή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Παντρεύτηκε την Μαρία Πατσαρού, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Θωμά και την Ασημίνα, που του χάρισαν συνολικά τέσσερα εγγόνια, τον Γιάννη, την Αριάνα, τον Γιάννη και τον Αντώνη. Είχε πέντε αδέρφια εν ζωή, την Σοφία, την Σούλα, την Ντίνα, τον Μιχάλη και τον Νίκο, ενώ είχε εκδημήσει πριν από τον ίδιο η άλλη αδερφή του, η Ελένη.

Ως επιχειρηματίας εστίασης, ήταν ιδιοκτήτης του «Prince Diner» στο Μπέρλινγκτον και, στη συνέχεια, του δημοφιλούς «Dolphin Diner». Παράλληλα, ήταν ενεργός στην οργανωμένη Ομογένεια, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος της Κοινότητας Ανδριωτών (Corthion Andros Society).

Η σορός του Ιωάννη Πατσαρού θα τεθεί σε ανοικτό προσκύνημα (wake) την Παρασκευή 18 Μαρτίου, από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στον ιερό ναό Αγίου Θωμά Τσέρι Χιλ (615 Mercer Street Cherry Hill), ενώ αμέσως μετά θα ψαλεί η Νεκρώσιμος Ακολουθία.

Η ταφή θα γίνει από το Locustwood Memorial Park.

Τα στελέχη της κοινότητας του Αγίου Θωμά Τσέρι Χιλ κάνουν λόγο για «μια δυναμική προσωπικότητα στη Νότια Νέα Ιερσέη» που «βοηθούσε εκκλησίες, την Κοινότητα της Άνδρου και τάιζε εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν ανασφάλεια με την σίτισή τους».

από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ 

Αφήστε ένα σχόλιο