Νέα

Κατερίνα Καλογρίδου: Με μεγάλη προσοχή η προσέλευση στους ναούς

Αγαπητοί συμπατριώτες , σας ενημερώνω λόγω των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στην Άνδρο και λόγω των ημερών κατάνυξης για το Άγιο Πάσχα και την προσέλευση των πιστών στους ναούς για τους χαιρετισμούς , αλλά και σε όλες σας τις μετακινήσεις μέχρι το σούπερ μάρκετ και τον φούρνο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, και επειδή έχω κάποια δυσάρεστα καθήκοντα λόγω υπηρεσίας αρμόδιας για τήρηση μέτρων αποστάσεων , χρήση μασκών κλπ.,  σας ενημερώνω ότι η Κ.Υ.Α (Κοινή Υπουργική Απόφαση) προβλέπει για τους ναούς (1) άτομο για κάθε 20 τετραγωνικά , και όχι πάνω από 20 άτομα και με μάσκες , επίσης ο ιερέας οι επίτροποι και οι ψάλτες χρειάζονται αρνητικό τεστ !
Υπάρχουν κυρώσεις και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε δυσάρεστη θέση !
Σας αγαπώ, και θέλω όπως όλοι μας , το νησί μας να είναι χωρίς κρούσματα , αλλά έχω και το δυσάρεστο καθήκον της διενέργειας ελέγχων και δυστυχώς και της επιβολής των κυρώσεων! Παρακαλώ όλους να προσέχουμε για να είμαστε υγιείς εμείς και οι οικογένειές μας!

 

Κατερίνα Καλογρίδου
Τμηματάρχης Επιθεωρήτρια Εργασίας
Προϊσταμένη Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Άνδρου – Τήνου

5 Σχόλια

  • Αυτά είναι τα ”εγκληματικά” σχέδια -λάθη της κυβέρνησης…..Κανένας στις εκκλησίες μέσα στην κορύφωση της πανδημίας…….Μην τυχόν και δεν τους πουν καλούς χριστιανούς…….

  • To παράρτημα ΙΙΙ του ΦΕΚ 1076/20.3.2021 στην τελευταία του γραμμή αναφέρει:” Με μέριμνα της οικείας Ιεράς Μητρόπολης διασφαλίζεται η διενέργεια ιατρικού ελέγχου των συμμετεχόντων θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού”.
    Πως θα μεριμνήση η οικεία Μητρόπολη για την διενέργεια των rapid-tests και δη την προηγουμένη της θ.λειτουργίας και ποιός θα της τα προμηθεύση;
    Και γιατί δεν δίνεται εντολή από τον ΕΟΔΥ στο κλιμάκιο που πραγματοποιεί τα tests οσάκις πρόκειται να λειτουργήσουν οι εκκλησίες να διενεργεί αυτά στο προσωπικό των εκκλησιών (ιερείς, ιεροψάλτες, νεοκόρους, επιτρόπους) κάθε ενοριακού ναού ακόμα και όταν πρόκειται για άλλα ιερά μυστήρια(γάμους,βαπτίσεις, κηδείες,απόδειπνα,εσπερινούς,προηγιασμένες,κλπ..)
    Οι Μητροπόλεις δεν μπορούν να προμηθευτούν και να αποστείλουν τα tests σε όλες τις ενορίες και αν ακόμα το έκαναν ποιος θα ήτο ο επιφορτισμένος για την σωστή και αποτελεσματική πραγματοποίησή τους; Πόσο αξιόπιστα θα ήσαν αν επραγματοποιούντο από κάποιον ανίδεο;
    Ομως και σαν ιδιώτης που απευθυνθηκα σε φαρμακεία δεν είχαν να με προμηθεύσουν με τα tests αφού ακόμα δεν τους έχουν καν αποσταλεί.
    Τέλος ας πάμε και στην περίπτωση που βρίσκαμε ο καθένας και διενεργούσαμε μόνοι μας την παραμονή της θ.λειτουργίας αυτά τα tests. Θα έπρεπε να τα φέρνουμε στην εκκλησία και να τα επιδεικνύουμε στον ελέγχοντα; Και εάν εγώ ο ασυμπτωματικός πάσχων-που δεν γνωρίζω πως γίνεται η λήψη του ρινικού επιχρίσματος-του έδειχνα ένα ψευδώς αρνητικό test θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι(εγώ ως υπεύθυνος πολίτης και εκείνος ως αυστηρό όργανο ελέγχου) άσχετα αν εγώ διέσπειρα τον κορωνοιό στο εκκλησίασμα(9-20 πιστούς και στο βοηθητικό προσωπικό)
    Αν λοιπόν αυτή είναι η πραγματικότητα ας μου εξηγήσει κάποιος πως θα ικανοποιήσω την προυπόθεση αυτή του παραρτήματος ΙΙΙ της Κ.Υ.Α
    Δυστυχώς είναι ανεδαφική αυτή η εντολή της Κ.Υ.Α και μάλλον σκοπό έχει να παραμείνουν
    χωρίς το απαραίτητο λειτουργικό προσωπικό οι ναοί ώστε να μην πραγματοποιούν τας λειτουργικάς συνάξεις των 9 πιστών κατ’ανώτατο όριο.

  • Μπράβο κυρία Καλογρίδου! Μια χαρά τα λέτε και μια χαρά να τα πράξετε, γιατί εν μέσω πανδημίας οι ανόητοι δεν ρισκάρουν απλά την δική τους ζωή αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων τους, χωρίς ίχνος συναίσθησης και ντροπής!

  • Για τον Ανώνυμο που σχολιάζει την ανάρτηση μου λέγοντας’ ”Πιστεύεις στον Χριστό……””Ο Ιησούς έλεγε ”’Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”’………………..

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio