Νέα

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ δεν θα ξανάρθει στην Άνδρο

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 χρονών ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης  Μπερτράν Ταβερνιέ. Σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός, ο Bertrand Tavernier  έφτιαξε πάνω από 30 ταινίες, αγκαλιάζοντας σχεδόν όλα τα  είδη, από το ιστορικό δράμα, το νουάρ, την κωμωδία, έως την επιστημονική φαντασία  και την τζαζ. Από το 1982 ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου Lumière και του Φεστιβάλ του  στη γενέτειρά του Λυών.
Ήταν λάτρης της Ελλάδας και σχεδόν κάθε καλοκαίρι γύριζε με την γυναίκα του Σάρα στα ελληνικά νησιά, τον Αύγουστο του  2012, ήρθε για ένα 20ημερο διακοπών  πρώτη φορά στην Άνδρο που λάτρεψε και επισκεπτόταν από τότε κάθε χρόνο, μέχρι και που σπίτι ήθελε ν΄αγοράσει.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τον Γάλλο σκηνοθέτη  ο τόσος κόσμος που μαζεύτηκε σχεδόν απροειδοποίητα στην “Αυλή” την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, για να τον δεί από κοντά. Με την βοήθεια της Ευγενίας Φερεντούρου μίλησε όχι μόνο  για την τελευταία του ταινία “Η πριγκίππισα του Μονσενιέ” αλλά και  για ανέκδοτες  κινηματογραφικές ιστορίες του

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο