Νέα

Επιτέλους, άνοιξε ο τουρισμός στην Άνδρο!

 

Πρέπει τα ουράνια να ήταν ανοικτά και εισακούστηκε εκεί ψηλά ο επενδυτής των αιολικών που ήρθε στο Γαύριο πέρσι και είπε ότι τα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Άνδρο θα είναι πόλος έλξης τουριστών. Και να που χθες έφτασαν με το πρωινό πλοίο δύο πούλμαν γεμάτα με κινέζους τουρίστες που λίγο πριν έρθουν εδώ, διάβασαν στον Guardian  ότι η Άνδρος είναι cοvid free νησί και μετά είδαν  στο μεγάλο κινέζικο κανάλι CCTV- NEWS τον Δήμαρχο Άνδρου όχι μόνο να επιβεβαιώνει το αγγλικό δημοσίευμα  αλλά και να διαφημίζει τις ανεμογεννήτριες στο Καλιβάρι και στο Μαράθι ως μοναδικής ομορφιάς και προόδου τουριστικό αξιοθέατο και αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι. Μαζεύτηκαν λοιπόν, έφτιαξαν βίζες και τα σχετικά με τον κορονοϊό έγγραφα και να τους τα άγρια  χαράματα να μπαίνουν στο πλοίο πριν πιάσουν βάρδια οι λιμενικοί και να έρχονται στην Άνδρο.

Γραμμή τα πούλμαν από το λιμάνι  τράβηξαν βόρεια και 12 η ώρα οι κινέζοι έβγαζαν σέλφι μπροστά στο παλιό αιολικό πάρκο στο Καλιβάρι και λίγο πιο μετά στο ολοκαίνουριο στο Μαράθι, είδαν και τα νέα ανεμόμετρα στους ιστούς πάνω και ρωτούσαν πότε θα μπουν οι νέες ανεμογεννήτριες για να ξανάρθουν να τις καμαρώσουν.

Τις νέες αφίξεις τις έμαθε και ο Δήμαρχος στον Φελό και αμέσως ήρθε πάνω για τα καλωσορίσματα, πρόσφερε δε στον κάθε επισκέπτη αναμνηστικό πλαστικό ανεμόμυλο, μιας και το κοντέϊνερ που είναι γεμάτο με κινέζικους επιτραπέζιους ανεμιστήρες σε σχήμα ανεμογεννήτριας, για να τους δίνουμε δώρο στους τουρίστες,  χορηγία της μεγάλης εταιρίας αιολικών,  κόλλησε στο Σουέζ  με το πλοίο «Ever Given» και θ΄αργήσουν  λίγο.

Μετά και το πάρκο στο  Μαράθι,  οι πρώτοι φετινοί  επισκέπτες μας ετοίμασαν μέσα σ΄ένα διάραχο τα μεσημεριανά τους νουντλς,  τα έφαγαν και με το απογευματινό πλοίο πήραν το δρόμο του  γυρισμού τους, ευχαριστημένοι και γεμάτοι εικόνες από ένα νησί που έχει πάρει πια για τα καλά τον δρόμο της προόδου.

8 Σχόλια

  • Ωραιο!!!!! Σήμερα που γιορταζουν οι ψεύτες που ταλαιπωρούν τις ζωές μας τους ευχόμαστε : ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ

  • Παραλείψατε όμως να αναφέρετε κι ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός. Το άλλο σημαντικό αξιοθέατο που αντίκρισαν οι Κινέζοι τουρίστες ήταν αυτό με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που αλυσοδεμένοι σε κολώνες φώναζαν με ντουντούκες για το πόσο πολέμησαν επί των ημερών τους κατά των ανεμιστήρων του σατανά. Τόσο πολύ τσουτσούριασε η τρίχα των Κινέζων στο θέαμα, ώστε αποφάσισαν ότι αυτό το ισχυρό σύμβολο αντίστασης και ανδρείας δεν πρέπει να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου, γι’ αυτό και η εικόνα τους κοσμεί πλέον με τη μορφή ηρωικής γιγαντοαφίσας το μεγαλύτερο κομμάτι της Τιεν Αν Μεν.

  • Αχ, κατακτημένες Σταμάτη. Πόσο σε λυπάμαι….για σένα κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά και σε μυρίστηκαν όλοι.

  • Καλό μήνα Βαγγέλη. Νάσαι καλά πάντοτε. Πολύ ευρηματικό και τέλεια διατυπωμένο το πρωταπριλιάτικο ψέμα του 2021, τόσο καλό που πολλοί αρχικά το πίστεψαν!

  • Πολύ ευρηματικό, εύστοχο και έξυπνο κείμενο,απεικονίζει ανάγλυφα και σατιρίζει την σημερινή κατάσταση στο νησί.
    Μπράβο Βαγγέλη και του Χρόνου.!!

  • Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου Γρηγόρη μου. Για ποια Πρωταπριλιά μιλάς; Τι; Δεν είναι αλήθεια ότι η αντιπολίτευση πολέμησε επί των ημερών της με το ίδιο σθένος;

Αφήστε ένα σχόλιο