Νέα

Αξιοποίηση πρώην δημοτικού σχολείου Γαυρίου Υδρούσας σε Πολιτιστικό Κέντρο.

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου που απετέλεσε αίτημα πολλών χρόνων και έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο παρελθόν για το ποιος και πως θα το αξιοποιήσει τελικά πήρε τον δρόμο του από την σημερινή δημοτική αρχή ξεπερνώντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και παλαιές αντιθέσεις.

Ολοκληρώνοντας την μελέτη η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης της μετατροπής του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε Χώρο Πολιτισμού στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Η πρόταση είναι προϋπολογισμού 896.520,00€ και ο τίτλος του έργου είναι: Αξιοποίηση πρώην δημοτικού σχολείου Γαυρίου Υδρούσας σε Πολιτιστικό Κέντρο.

 

Η πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη του έργου έγινε με την χορηγία της εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ προς τον Δήμο Άνδρου και η ωρίμανση της έγινε σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία. Με παρέμβαση του δημάρχου ο επιχειρηματίας Κ. Φιλιππίδης, που δραστηριοποιείται στην βόρεια Άνδρο, χρηματοδότησε μελετητικό γραφείο της επιλογής του και η μελέτη ωρίμασε σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Τεχνική Υπηρεσία δούλεψε γρήγορα και αποτελεσματικά στο τέλος κι έγινε δυνατή η έγκαιρη κατάθεση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΣ.

 

Το έργο περιλαμβάνει: Την ανακατασκευή του υπάρχοντος συγκροτήματος και την προσθήκη νέων κτισμάτων, που θα δημιουργήσουν μια σύγχρονη εγκατάσταση όπου θα εξυπηρετούνται οι πολλαπλές και αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής και συγκεκριμένα Αίθουσα Εκθέσεων, Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων τοπικών συλλόγων, αίθουσα καλλιτεχνικών (ζωγραφικής -χειροτεχνικών), γραφείο διεύθυνσης, καθώς και εγκαταστάσεις πρόσβασης ΑΜΕΑ, ενώ γίνεται και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.


Εν αναμονή της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση του έργου ο δήμαρχος συνέχισε τις επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και έχει ήδη λάβει διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που το έργο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της κυβέρνησης. Στόχος του Δήμου Άνδρου είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια να γίνει πραγματικότητα ένα έργο πολιτιστικής πνοής και αναβάθμισης του Γαυρίου.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
#menoumeasfaleis

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio