Νέα

” Φίλοι Καϊρείου Βιβλιοθήκης” βίντεο: Δημήτρης Κυρτάτας – «Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου»

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ

ΚΑΙ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ , ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

«Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου»

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Καϊρειος Βιβλιοθήκη και ο καθηγητής Δημήτριος Κυρτάτας επιμελήθηκαν μια έκδοση που αφορά σε μια πτυχή της ζωής του Θεόφιλου Καϊρη, άγνωστη σε πολλούςεκείνης του αγωνιστή που συμμετείχε στην επανάσταση με όλες του τις δυνάμεις.

Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 1822 πήρε μέρος σε μια εκστρατεία στον Όλυμπο. Για τα πολεμικά γεγονότα και τη δύσκολη πορεία της επιστροφής κράτησε Ημερολόγιο, σημειώνοντας τις μάχες, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματισμένων, τους κινδύνους, την έλλειψη τροφής, τις άσκοπες περιπλανήσεις, το σφοδρό ψύχος, τη διανυκτέρευση στα δάση, αλλά και τη φιλοξενία που ενίοτε αξιωνόταν η ομάδα πολεμιστών. Έβρισκε, επίσης, την ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό του για τη φύση, τα αρχαία ερείπια και τα μνημεία.

Μέσω του Ημερολογίου, που η Καΐρειος Βιβλιοθήκη θεώρησε ταιριαστό να καταστήσει πάλι προσιτό, γνωρίζουμε τις ηρωικές εκείνες μέρες που ο Καϊρης κρατούσε με το ένα χέρι το σπαθί και με το άλλο τη γραφίδα.

Ο Δημήτρης Κυρτάτας παρουσιάζει τη νέα έκδοση “Το Ημερολόγιο Του Ολύμπου” για τους “Φίλους της Καϊρείου Βιβλιοθήκης” και έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας το σχετικό video στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Φιλικά,

Το Δ.Σ του Σωματείου

“ΟΙ Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης”

Υ.Γ Παρακαλούμε θερμά τους φίλους που δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή τους, (25 ευρώ ή 40 ευρώ για συζύγους που είναι και οι δύο μέλη) να προβούν σε ηλεκτρονική κατάθεση στον λογαριασμό που ακολουθεί:

GR 1101406220622002002004793

 

Αφήστε ένα σχόλιο