Νέα

” Όποιος Δε Θέλει Να Ζυμώσει Πέντε Μέρες Κοσκινάει. Αέρα Ζευγαρίζεις, Ανέμους Γεωργείς” του Ν. Καλλιβρούση

 Από τις πέντε συστημένες Επιστολές / Αναφορές που Υποβλήθηκαν για την Υφιστάμενη Εκκρεμότητα της Γραπτής Ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη πάνω στο θέμα της Διάνοιξης του Δρόμου Πυρασφάλειας «Αντρέα – Φιρόγια» του χωριού Συνετί, Ανταποκρίθηκαν Θετικά επί του Αιτήματος των Επιστολών / Αναφορών, Ο Συνήγορος του Πολίτη, Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης ως χειριστής του θέματος για λογαριασμό του κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Επικαλέστηκε «Αναρμοδιότητα» παρά τα καθήκοντα της Πολιτικής Προστασίας που του έχουν ανατεθεί από τον κ. Π.Ν.ΑΙ. και Επιπλέον Δεν Διαβίβασε ως όφειλε «Αμελλητί» την ληφθείσα Επιστολή / Αναφορά προς την «Αρμόδια Υπηρεσία του Δημοσίου» όπως ορίζει ο Νόμος, για να αναληφθούν οι περαιτέρω Ενέργειες!!! Κόρακας Κοράκου Μάτι Δεν Βγάζει!!!
 Από την 28/2/21 που Διαβιβάστηκε το Έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη προς τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη έχουν περάσει δύο μήνες. Το εν λόγω Έγγραφο έχει Δημοσιευτεί στην Ανακοίνωση Τύπου της 2/4/21!!!
 Από την 22/3/21 που Διαβιβάστηκε το Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη έχει περάσει ένας μήνας. Το συγκεκριμένο Έγγραφο έχει Δημοσιευτεί στην Ανακοίνωση Τύπου της 2/4/21!!!
 Από την 8/4/21 που εκδόθηκε το Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με Αριθ. Πρωτ. 27336 και Διαβιβάστηκε προς τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη έχουν περάσει είκοσι μέρες. Το εν λόγω Έγγραφο Δημοσιοποιείται στο τέλος του κειμένου της παρούσης Ανακοίνωσης Τύπου προς Ενημέρωση Όλων!!!
 Από την 15/4/21 που Διαβιβάστηκε το Έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με στοιχεία 12263/ΟΙΚ. προς τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη έχουν περάσει δώδεκα μέρες. Το εν λόγω Έγγραφο Δημοσιοποιείται στο τέλος της παρούσης Ανακοίνωσης Τύπου προς Ενημέρωση Όλων!!!
 Δεν έχουν Δοθεί Απαντήσεις από την «ΣΥΜΠΡΑΞΗ» των Δημοτικών Παρατάξεων («Μαζί για την Άνδρο», «Άνδρος, η πρώτη μας σκέψη», «Νέο Ξεκίνημα») που διοικούν τον Δήμο Άνδρου (Αρ. Πρωτ. 9240/4-9-19), επί των Εγγράφων που Εκδόθηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για το θέμα της Διάνοιξης του Δρόμου Πυροπροστασίας «Αντρέα – Φιρόγια» στο Συνετί.
 Στο φύλλο Μαρτίου 2021 της Εφημερίδας «Ανδριακή» Δημοσιεύτηκε η Ανακοίνωση Τύπου της 16/3/21 στην οποία παρουσιάζονται συνοπτικά Όλες οι Ενέργειες που έχουν γίνει για τον Δρόμο Πυρασφάλειας στο Συνετί!!!
 Στις 2/4/21 Δημοσιεύτηκε η έβδομη κατά σειρά Ανακοίνωση Τύπου από τις ιστοσελίδες ενημέρωσης «Ανδριακή», «Άνδρος Φιλμ», «Άνδρος Πόρταλ», «Λειβάδια Άνδρου» και «Κυκλάδες 24», για το θέμα του Δρόμου Πυροπροστασίας του χωριού Συνετί!!!
 Πέρσυ οι Πυρκαγιές στην Άνδρο Ξεκίνησαν, στις 28/6/20 στα Τρομάρχια Κορθίου, στις 20/7/20 στις περιοχές «Καλαμάκι» και «Πλάκα» κοντά στο χωριό Καππαριά και στις 2/8/20 μέσα στο χωριό Συνετί (Αγ. Νικόλαος). Στις 25/8/20 εκδηλώθηκε η Μεγάλη Πυρκαγιά στον Παραλιακό δρόμο Συνετί η οποία επεκτάθηκε απειλητικά μέχρι τα πρώτα σπίτια της περιοχής «Νεάπολης» του χωριού. Η Πυρκαγιά Ευτυχώς Κατέκαυσε Μόνο 3.000 στρέμματα!!!
 Εφέτος οι Πυρκαγιές Ξεκίνησαν από την Βόρεια Άνδρο πολύ νωρίτερα, στις 30-1-21 στην διασταύρωση του δρόμου Χώρας – Βόρης και στις 3/2/21 πλησίον του χωριού Άρνη (Ήταν μικρής εκτάσεως). Στις 4/4/21 εκδηλώθηκε Μεγάλη Πυρκαγιά αρχικά πλησίον του χωριού «Ρέματα» και επεκτάθηκε απειλητικά προς τα χωριά «Κατάκοιλο» και «Ατένι». Έγινε προληπτική εκκένωση των χωριών «Ρέματα και Κατάκοιλο» και χρειάστηκε να γίνει σημαντική ενίσχυση από την Αθήνα σε αυτοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα, τα οποία μαζί με πέντε εναέρια μέσα, Κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια Πυρκαγιά!!! Η Πυρκαγιά Ευτυχώς Κατέκαυσε Μόνο 8.000 στρέμματα!!!
 Όταν Ακούς την «Αρκούδα στου Γείτονα την Αυλή», καρτέρα τη και στην «Πόρτα σου»!!!
 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ «Η ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ» που Διοικεί τον Δήμο Άνδρου Για να ΠΙΑΣΕΙ «ΡΥΘΜΟ»!!!
 Γιατί η Δημοτική Αρχή της Άνδρου Συνεχίζει τις «Αρρυθμίες», την «Αναβλητικότητα» και την «Επιλεκτική Απραξία»;;; Πού Θέλει να Οδηγήσει τα Πράγματα;;;
 Στο «Χέρι της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ που Διοικεί τον Δήμο Άνδρου», Είναι Εάν Όλα Όσα έχουν Αναφερθεί – Προταθεί από το 2019 μέχρι Σήμερα στις Επιστολές / Αναφορές προς τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη και στις Ανακοινώσεις Τύπου, καθώς και στα Έγγραφα που εκδόθηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών, ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ του Δήμου Άνδρου για την Διάνοιξη του Δρόμου Πυρασφάλειας στο Συνετί («Αντρέα – Φιρόγια»), μέσα σε Συγκεκριμένο και Δεσμευτικό Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης του εν λόγω Έργου!!!
 Εφέτος η Έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου για την Άνδρο Ξεκίνησε στις 15/4/21 σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη 1/2021 της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Νοτίου Αιγαίου λόγω των κλιματολογικών παραγόντων που προβλέπεται να επικρατήσουν στο Νότιο Αιγαίο (ισχυροί άνεμοι με υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη ξηρασία) !!!
 Στις Συστημένες Επιστολές / Αναφορές και στις Ανακοινώσεις Τύπου που μέχρι σήμερα Έχουν Εκδοθεί και Δημοσιευτεί επί του θέματος της Πυρασφάλειας Συνετί, «Η ΤΡΟΪΚΑ της Δημοτικής Αρχής της Άνδρου», Επέδειξε επί του θέματος Αδιαφορία, Αλαζονεία και Επιλεκτική Απραξία. Το Μέλλον θα Φανερώσει το «Ύψος και το Είδος της Ευθύνης» που Αυτεπάγγελτα θα καταλογίσουν τα «Εντεταλμένα Αρμόδια Όργανα και Υπηρεσίες» του Ελληνικού Κράτους, στους Άμεσους και Έμμεσους Υπεύθυνους!!!
 Όλοι Εμείς που Εδώ και Είκοσι Οκτώ Ολόκληρα Χρόνια Αγωνιζόμαστε για την Διάνοιξη του συγκεκριμένου Δρόμου της Πυροπροστασίας του χωριού Μας, Θα Συνεχίσουμε να Ενεργούμε Μεθοδικά και Ψύχραιμα!!!
 Δεν Θα Επιτρέψουμε Να Γίνει το Χωριό Μας «Στάχτη και Μπούρμπερη»!!!
 Res Non Verba (Έργα, Όχι Λόγια)!!!
 Η Υπερβολική Ανάλυση Οδηγείται σε Παράλυση (Ουίνστον Τσώρτσιλ 1874-1965)!!!
 Η Αδιαφορία Δίνει Ένα Ψεύτικο Αέρα Υπεροχής (Ζόζεφ Ζούμπερ 1754-1824)!!!
 Μαζί με τον «ΡΥΘΜΟ» Κινδυνεύει να Χαθεί και ο «ΣΦΥΓΜΟΣ»!!!

Αντιναύαρχος ε.α.  Π.Ν.

Ν. Καλλιβρούσης

Συνημμένα έγγραφα:  

εγγραφο Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Επιστολή _Καλλιβρούση _Δήμος Άνδρου _8_4_2021

 

 

2 Σχόλια

  • εύγλωττο άρθρο, για την ελλιποβαρή προσέγγιση των θεσμών- έως τα σήμερα- ως προς την πρόληψη των παγίων ζητημάτων του τόπου μας.

    “Χωριό που φαίνετε κολαούζο δεν θέλει”

    Πιστεύω πως μπορούμε και αξίζουμε καλλίτερα.

  • Είναι πολύ απασχολημένοι να σκάβουν χαντάκια κατά Βόρεια Άνδρο, πρωτίστως. Τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio