Νέα

Αρνητικός ο Δήμαρχος Άνδρου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το αιολικό στη Ράχη Ξηροκόμπι

 

Την απόρριψη του αιτήματος έγκρισης τροποποίησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Αιολικό Πάρκο στη θέση «ΡΑΧΗ-ΞΗΡΟΚΟΜΠΙ» στο Κόρθι υποστήριξε ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη, 11.05.21. Τη θέση αυτή υπέβαλε και με γραπτό υπόμνημα προς τα μέλη του (ΚΑΣ).

Ο κ. Λοτσάρης υπογράμμισε την ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου (Απόφαση 192 της 13ης Σεπτεμβρίου 2019) και επανέλαβε τη θέση, ότι η άρνηση αποφασίστηκε:

Α) διότι οι ανεμογεννήτριες του σταθμού, όχι μόνο είναι ορατές από κάθε Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου και όλους ανεξαιρέτως τους παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά ιδίως επειδή λόγω του μεγέθους τους δεσπόζουν στον ιδιαίτερα γραφικό όρμο Κορθίου, που είναι το μοναδικό εμπορικό, τουριστικό κέντρο της περιοχής και τη βασική κολυμβητική ακτή της Δημοτικής αυτής ενότητας προκαλώντας βίαιη οπτική υποβάθμιση της οικιστικής, εμπορικής και τουριστικής περιοχής και καταστρέφοντας εντελώς το αισθητικό κάλλος της.

Β) επιπλέον, διότι δεν έχει προηγηθεί συνολική μελέτη χωροταξίας των ΑΠΕ για το πού  μπορεί να γίνουν και με ποια χαρακτηριστικά αιολικά πάρκα στο νησί και όχι όπου ο καθένας αιτείται.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

#menoumeasfaleis#

 

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο