Νέα

Καμπάνια επικοινωνίας για τη στήριξη της τοπικής αγοράς των νησιών από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

 

«Τώρα που η αγορά ξανανοίγει, ας στηρίξουμε όσους περιμένουν να μας καλωσορίσουν με το όνομά μας.

Κάνουμε τις αγορές μας στα καταστήματα των νησιών μας και βοηθάμε ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι εδώ.»

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που έχει σαν στόχο την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων του κάθε νησιού, τώρα που ανοίγουν ξανά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που είχαν παραμείνει κλειστές.

Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των Κυκλάδων και των εργαζόμενων σε αυτές αντιμετωπίζουν τις σοβαρές επιπτώσεις από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και το κλείσιμο της αγοράς που σε συνδυασμό με την εποχική δραστηριότητα δεν τους έχει επιτρέψει να λειτουργήσουν «σε κανονικές συνθήκες» από τον Οκτώβριο του 2019. Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί και από το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ αγωνίζονται καθημερινά να παρέχουν τόσο στους κατοίκους όλα τα απαραίτητα προϊόντα που χρειάζονται για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, σε συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού και έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις δυσκολίες της νησιωτικότητας, όσο και στους επισκέπτες, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν.

Η ζημιά όμως δεν υπολογίζεται μόνο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς είναι φανερό ότι αν αναγκαστούν οι επιχειρήσεις να κλείσουν, αυτομάτως θα επηρεαστεί και η κοινωνική κατάσταση των οικογενειών που υποστηρίζουν. Στις μικρές κοινωνίες του κάθε νησιού, που οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι πολύ σημαντικό για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να στηρίξει ο ένας τον άλλον.

Οι επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να λειτουργήσουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και κάνουν μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούν σε αυτό και στις νέες συνθήκες της πανδημίας. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των μελών του προκειμένου να βοηθήσει μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημερωτικών δράσεων στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες των καταναλωτών και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί βέβαια η τήρηση των πρωτοκόλλων και η ασφάλεια, γι’ αυτό με υπευθυνότητα και με την υποστήριξη όλων ευελπιστούμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή χωρίς προβλήματα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio