Νέα

Στην Κάλυμνο ο Χαρδαλιάς – ανησυχία για Άνδρο και Χίο.

Η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους και την Πολιτική Προστασία, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να έχει δυστυχώς μετατοπιστεί στις Κυκλάδες και στο Ανατ. Αιγαίο

Η Κάλυμνος, την οποία επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είναι το αντιπαράδειγμα.

Ενα νησί που μετρά δύο εβδομάδες σκληρού lockdown λόγω της αμεριμνησίας και της μη τήρησης των μέτρων το Πάσχα και τώρα χάνει το άνοιγμα του τουρισμού. Αλλά η Κάλυμνος δεν είναι το μόνο νησί που έχει πρόβλημα με έξαρση της Covid-19, την ώρα που το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η χώρα ποντάρει στον τουρισμό, με βασικό ατού το αρχιπέλαγός της.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο επικαιροποιημένος επιδημιολογικός χάρτης τον οποίο κατήρτησαν την Τετάρτη οι ειδικοί επιστήμονες περιλαμβάνει ορισμένα νησιά στις Κυκλάδες και στο Ανατ. Αιγαίο όπου καταγράφεται ανησυχητική ανοδική τάση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Κατραμάνη, ξεχωρίζουν η Ανδρος και η Χίος και εκεί η Πολιτική Προστασία και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθούν να τηρούνται τα μέτρα και να μην υπάρχουν υπερβάσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πάντως τόσο η Ανδρος όσο και η Χίος κατέγραψαν την Τετάρτη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από δύο νέα κρούσματα κορονοϊού. Η δε Ανδρος ολοκληρώνει στα τέλη Μαΐου τον εμβολιασμό του πληθυσμού της, καθώς είναι νησί κάτω των 10.000 κατοίκων και προηγήθηκε του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία». Η Κάλυμνος πλήρωσε ακριβά τη μη τήρηση των μέτρων και ο κ. Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο νησί είπε ότι η άρση του αυστηρού lockdown θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 24 Μαΐου, μόνο εφόσον συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες….Συνέχεια στο: Protagon.gr

Αφήστε ένα σχόλιο