Νέα

Για μία Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Άνδρου

Από τις πρώτες ώρες του σεμιναρίου προφορικής ιστορίας,  την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021  το απόγευμα  στο Σινέ αυλή του Δημοτικού Θεάτρου, η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη διαπίστωσε  ότι υπάρχει και εδώ στην Άνδρο  το έμψυχο υλικό  που έχει την όρεξη ν΄ αναλάβει  τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας Ομάδας Προφορικής Ιστορίας.

Τριάντα άτομα μαζεύτηκαν  από Χώρα, Μεσαριά, Πιτροφό, Βουνί,  Καππαριά, Κόρθι,  Μαίνητες, Γαύριο και Φελό για να ακούσουν την ιστορικό κ. Βερβενιώτη που έχει μεγάλη εμπειρία στην προφορική ιστορία και  από το 2011 πρωτοστατεί στην οργάνωση σεμιναρίων και την ίδρυση Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) ο αριθμός των οποίων αυξάνεται πανελλαδικά με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

 

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου,  έχει διάρκεια περίπου 15 ώρες και εκτός από τα 5 απογευματινά 3ωρα  μαθήματα περιλαμβάνει και επισκέψεις -γνωριμίες σε χωριά της Άνδρου.

Όπως τόνισε και η κ Βερβενιώτη στην αρχή της ομιλίας της:”Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που συλλέγουν προφορικές μαρτυρίες αντικατοπτρίζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να συνομιλήσει με το παρελθόν της, αλλά και τη δυναμική της προφορικής ιστορίας να κινητοποιεί ανθρώπους, να παράγει νέες ιδέες και να φωτίζει το μέλλον. Στη νέα ιστορική συγκυρία, η συλλογή προφορικών μαρτυριών αποτελεί τη βάση για την χαρτογράφηση του μέλλοντος.”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio