Νέα

Νέα απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σταματά και πάλι τις εργασίες αιολικών στο Φραγκάκι!

Με  Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας  διατάσσεται η χρονική επέκτασης της από 2/2//2021 προσωρινής διαταγής περί διακοπής των επίμαχων εργασιών κατασκευής , μέχρι 15/7/2021, επιβάλλοντας τους αυτούς όρους υπό τους οποίους χορηγήθηκε η ως άνω αρχική προσωρινή διαταγή 

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 2/2/2021

Με  Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας  διατάσσεται η απαγόρευση όλων των εργασιών στο Φραγκάκι σε απόσταση 3.000 χλμ από την φωλιά του σπιζαετού από 2.2. μέχρι τις 31.5.2021, καθώς μέχρι τότε διαρκεί η αναπαραγωγική περίοδος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η  Διαταγή  έχει γνωστοποιηθεί ήδη στην Εταιρεία Green Wind Power που κατασκευάζει το αιολικό στο  Φραγκάκι και σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ήτοι Δασική Υπηρεσία, ΔΙΠΕΧΩΣ Περιφέρειας, Διεύθυνση Βιοποικιλότητας, Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Σ.Τ. Άνδρου, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Προσωρινή Διαταγή (έστω και με περιορισμένη διάρκεια) είναι μεταξύ των 2 ή 3 που έχουν δοθεί από το Σ.τ Ε. τα τελευταία 5-6 χρόνια σε υπόθεση Αιολικών. Αυτό από μόνο του καθιστά την έκδοσή της μια πολύ σημαντική επιτυχία που  θα εμπνεύσει και θα δυναμώσει  όσους παλεύουν πραγματικά για το περιβάλλον, καθώς η λογική “ότι και να κάνετε θα χάσετε”,  αρχίζει σιγά-σιγά να υφίσταται σημαντικά ρήγματα.

2 Σχόλια

 • Κλάαααμα που θα πέσει στις γνωστές ανεμοπαρέες!
  Ανεμομαζώματα…διαολοσκορπίσματα. φίλτατοι!

 • Ας το πιστέψουμε λοιπόν.
  Μπορεί έστω και τώρα κάτι να γίνει. Να σταματήσει η καταστροφή του όμορφου νησιού μας.
  Μίλα σε φίλους και γνωστούς.
  Πέρασε την είδηση και το μήνυμα σέ όσους μπορείς.
  Χρειαζόμαστε την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων μας.
  Η σημερινή όμορφη και αλώβητη απο τερατουργήματα Ανδρος,είναι αυτή, η οποία και απεικονίζεται διεθνώς και με άλλα λόγια ‘ πουλάει ‘ στις αγορές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio