Νέα

Γνωριμία με πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης βιολογικών αποβλήτων που πανελλαδικά θα εφαρμοστεί μόνο στην Άνδρο

 

Η Οργάνωση Γη και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, σας προσκαλεί στο Kick-off meeting των Ελλήνων εταίρων του προγράμματος ENI CBC MED “SIRCLES” στις 30 Ιουνίου 17.00 μ.μ.  το οποίο θα διοργανωθεί διαδικτυακά στο Zoom.

Μπορείτε να συνδεθείτε εδώ.

Tο έργο θα επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας εφαρμόζοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στον τομέα των βιολογικών αποβλήτων, με σκοπό την καταπολέμηση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, ιδίως των ΕΕΑΚ (εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης) και των γυναικών, στη Μεσόγειο.

Η εκπαίδευση στη διαχείριση βιολογικών αποβλήτων θα δοκιμαστεί μέσω 7 πιλοτικών δράσεων σε Μεσογειακές χώρες, που απευθύνονται στους τομείς της εστίασης και του λιανικού εμπορίου καθώς και στα νοικοκυριά, προσαρμοσμένων στα διαφορετικά τοπικά πλαίσια κάθε περιοχής που συμμετέχει στο έργο. Κατά συνέπεια, το SIRCLES θα συμβάλει στη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, στη συμμετοχή των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σε αυτές και στην υποστήριξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

 

Στην Ελλάδα το πιλοτικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα στην Άνδρο. Ο στόχος του πιλοτικού είναι η συλλογή περίπου 200 τόνων βιοαποβλήτων ετησίως και η επεξεργασία τους σε κομπόστ, σε συνεργασία με νοικοκυριά, ξενοδοχεία και εστιατόρια στο νησί της Άνδρου με απώτερο σκοπό τη εκπαίδευση προσωπικού, τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην πράσινη ανάπτυξη, και την ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας.

Αφήστε ένα σχόλιο