Νέα

Περί μιασμάτων (κατά τους αμίαντους), του Βασίλη Πομόνη


Που λες Ευάγγελε το ακούσαμε κι’ αυτό. Ακούσαμε έναν από τους αμίαντους του Δ.Σ. Άνδρου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους «μιάσματα». Είναι ο ίδιος που προεκλογικά είχε αποκαλέσει άλλον πολιτικό του αντίπαλο (Δ. Γιαννίση), ούτε λίγο, ούτε πολύ, κλέφτη και καταχραστή. Το γιατί ας ανατρέξουν οι αναγνώστες στο τότε (λένε ότι γράφω δύσκολα κείμενα, αλλά όχι και όλη την πολιτικοπνευματική τροφή μασημένη). Και δεν είχε το θάρρος να βγει να ζητήσει συγγνώμη (περιμένω βέβαια και την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως την είχε προαναγγείλει ο υβρισθείς και ας μην ακούσω τα γνωστά: «τον τιμώρησε ο λαός, κ.λ.π.»). Τώρα λοιπόν υπό την σκέπη θράσους?, αμαθείας?, ασχετοσύνης? τι απ’ όλα μόνο ο Θεός ξέρει, αποκάλεσε αυτόν που έκανε τη δουλειά του σωστά, μίασμα. Ποιον? Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Άνδρου. Γιατί? Γιατί ο ίδιος, αν και διετέλεσε πέντε χρόνια δήμαρχος, δεν έκανε (κατά τα φαινόμενα) τον κόπο να διαβάσει το Δημοτικό Κώδικα. Και καλά στο Facebook δεν δίδονται μαθήματα όσον αφορά τη λειτουργία των Δ.Σ., αλλά βρε αδερφέ είχες μαζί σου «διαχρονικά θηρία» της τοπικής αυτοδιοίκησης (ασχέτως πόσοι μείνανε τελικώς). Φώναξέ τους να κάνετε ταχύρρυθμα μαθήματα. Εν είδει τυφλοσούρτη δηλαδή!
«Μίασμα» λοιπόν ο Λευτέρης Μπάλας. Αλλά και οι συν αυτώ (όχι που νομίζανε ότι θα τη γλυτώνανε)! Γιατί? Γιατί ο δυστυχής Λευτέρης ξέρει τη δουλειά του και την κάνει πέρα ως πέρα σωστά. Όπως λέει ο Νόμος και όχι όπως νομίζει ο κάθε άσχετος πολιτικάντης και κάποιοι συν αυτώ, οι οποίοι, παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις, εξακολουθούν να άγονται στο όνομα κομματικής πειθαρχίας, η οποία στα Δ.Σ. δεν νοείται!!!
«Μίασμα» λοιπόν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λευτέρης Μπάλας! Γιατί? Επειδή μέτρησε σωστά τις ψήφους! Επειδή έπρεπε να προβλέψει την ασχετοσύνη των πολιτικών του αντιπάλων, οι οποίοι δεν ήξεραν πως και τι ψήφιζαν! Και πως και γιατί να την προβλέψει? Να γυρίσουν μετά να διαμαρτυρηθούνε ότι τους περνάει για άσχετους! Να του την πούνε κιόλας!
Άβυσσος η ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου Λευτέρη!!
Λοιπόν αγαπητέ αμίαντε, άκουσε κι’ εσύ και οι λοιποί όμοιοι (αμίαντοι). Τον Μπάλα θα έπρεπε πολλαπλώς να τον τιμάς. Μόνο και μόνο γιατί στάθηκε ικανός να σε βοηθήσει να τελειώσεις τη θητεία σου. Για τον ίδιο (τουλάχιστον) λόγο εξακολουθώ να τον τιμώ ως ένας απλός πολίτης της Άνδρου κι’ εγώ. Επειδή, παρά τη λάσπη που δεχότανε (και από τους σημερινούς συνοδοιπόρους σου), κράτησε το μαγαζί ανοιχτό. Και μπόρεσες να το παραδώσεις σε όποια (έστω) λειτουργία.
Και θα τελειώσω με μια επισήμανση του Τσώρτσιλ (κι’ αυτόν τον έβρισαν πολλάκις): «Πολιτικό θάρρος δεν χρειάζεται για να σηκωθείς να μιλήσεις. Χρειάζεται κυρίως για να μείνεις ν’ακούσεις.
Και για να ζητήσεις συγγνώμη, συμπληρώνω εγώ.
Να μένουμε ήρεμοι (γιατί μπορεί να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι).
Και να είσθε καλά.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ

Αφήστε ένα σχόλιο