Νέα

Ομαδική έκθεση χαρακτικής «Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ»

Η αίθουσα τέχνης «Αδαμαντία», στο Νημπορειό της Άνδρου, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση χαρακτικής «Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ».

  Ο  Συνοικισμός του Νημπορειού δημιουργήθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή σε απόσταση αναπνοής από τη μεγαλοαστική πρωτεύουσα, τη Χώρα.

Σε έναν τόπο σχεδόν παρθένο γύρω από τη φάμπρικά του, που λειτούργησε αρχικά ως μεταξουργείο και αποτέλεσε μετά το οριστικό κλείσιμό του την πρώτη στέγη των προσφύγων.    Ο ερχομός τους σηματοδότησε μια νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή. Με την παραγωγή άγνωστων προϊόντων για τους ντόπιους όπως το γιαούρτι που μεταφέρανε σε βαλιτσούλες στα ορεινά χωριά, το παγωτό, το σάμαλι. Με τη δημιουργία οργανωμένων μπακάλικων στη Χώρα, την εισαγωγή ακόμη και μηχανών αλέσματος καφέ από το εξωτερικό και την τοποθέτηση ντουσιέρων στα κοντινά Γιάλια.

Η μεταπολεμική μετανάστευση της πλειοψηφίας τους στην Αμερική και η καταστροφική τσιμεντοποίηση των σπιτιών τους από τη δεκαετία του ΄70  αλλοίωσε οριστικά το χαρακτήρα του. Οι πρόσφυγες όμως  είχαν προλάβει να μπολιάσουν τον ντόπιο πληθυσμό.

Έξι εικαστικοί επιχειρούν με τις τεχνικές και τα μέσα της χαρακτικής τέχνης να μας δώσουν το αποτύπωμά του και να μας ταξιδέψουν πίσω και μέσα στο χρόνο. Να δείξουν όλον αυτόν τον ξεχασμένο πλούτο της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Κανούτο Κάλλαν, Ελένη Κάπρου, Γιάννης Κολιός, Ανδριάνα Κώτση, Δημήτρης Μηλιώτης

Ομαδική έκθεση χαρακτικής          «Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ»

αίθουσα τέχνης «Αδαμαντία»,Νημπορειό. Άνδρος    

     Διάρκεια έκθεσης:17-30 Ιουλίου 2021                              

 Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11.00-14.00&19.00-22.00

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio