Νέα

Μνήμες προσφύγων και Συνοικισμού στην “Αδαμαντία”

Ο Συνοικισμός, φωτογραφία: Μαρίνα Καραγάτση

Και πάνω που κοντεύαμε  να εξαλείψουμε το τοπωνύμιο “Συνοικισμός” και να συμπεριλάβουμε τον παλιό οικισμό των προσφύγων του 1922 στο “Νειμποριό” για λόγους ευπρέπειας, να σου και το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, κάνει εγκαίνια  έκθεση χαρακτικής με τον τίτλο “Ο συνοικισμός”  στην αίθουσα “Αδαμαντία.

Η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη που αν και έρχεται  στην Άνδρο πάνω από 30 χρόνια, τελευταία άκουσε  για την τοποθεσία όπου κτίστηκαν οι κατοικίες για τους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία,  αποφάσισε να κάνει γνωστό στους νεώτερους Ανδριώτες τον χώρο αυτό, τους ανθρώπους του, τα επαγγέλματά τους, τα νέα προϊόντα τους και πως συνέβαλαν και αυτοί στην ανάπτυξη της Άνδρου.  Με συνεργάτη τον ερευνητή και αρχιτέκτονα Νίκο Βασιλόπουλο και τις αναφορές του στον Συνοικισμό και τα παλιά μαγαζιά της Άνδρου στoν ιστότοπό του Άνδρος Historia,  αναθέτει σε έξι χαράκτες  να δώσουν με τα έργα τους την ευκαιρία για ένα ταξίδι πίσω  στο χρόνο.

οι καλλιτέχνες είναι οι: Χρήστος Αγγελόπουλος, Κανούτο Κάλλαν, Ελένη Κάπρου, Γιάννης Κολιός, Ανδριάνα Κώτση, Δημήτρης Μηλιώτης

Ομαδική έκθεση χαρακτικής          «Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ»

αίθουσα τέχνης «Αδαμαντία»,Νημπορειό. Άνδρος    

     Διάρκεια έκθεσης:17-30 Ιουλίου 2021                              

 Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11.00-14.00&19.00-22.00

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio