Νέα

Ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στην αυλή του Μουσείου

Ο τελευταίος ενάμισης χρόνος της πανδημίας, σημαδεύτηκε από κοινωνική απομόνωση και αναστολή όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων.
Ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή του χωριού μας και να προσφέρουμε ψυχική ευφορία στα μέλη μας, τους φίλους και τους επισκέπτες, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων , λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα και τους περιορισμούς που ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
« ΤΟ Συνετί ζωγραφίζει…»
Την Πέμπτη 05/08/2021 έως και την Παρασκευή 06/08/2021.
Τρεις συγχωριανοί μας που αγαπούν την εικαστική τέχνη, εκθέτουν υπαίθρια τα έργα τους και εμπνέουν τα μικρά παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. ΟΙ Κ. Γαρύφαλλος, Α. Καλογρίδου & Γ. Ματθαίος εκθέτουν τα έργα τους στην αυλή του σχολείου που έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα. Μια υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής που θα παρουσιαστεί για 2 απογεύματα, Ευχαριστούμε τους τρεις ζωγράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Την Πέμπτη 5/8,θα εγκαινιάσουμε την έκθεση στις 20.00.
Στις 19.30 τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα ξεναγηθούν , θα εμπνευστούν και με την φροντίδα των μελών του Συλλόγου μας και εκπαιδευτικών, Α. Τατάκη και Ν. Μποτζιώρη, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα που θα αναρτηθούν σε τοίχο του Μουσείου. Ταυτόχρονα στην μπροστινή αυλή του Μουσείου, θα μας προσφέρει έναν μουσικό πρόλογο με την κιθάρα του ο Μιχάλης Καλογρίδης
• Το Σάββατο 7/8/21, στις 21.00, θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά οι Γιάννης & Αθηνά Στρατή, με ένα ποικίλο πρόγραμμα έντεχνων, λαϊκών, ρεμπέτικών και νησιώτικων τραγουδιών, σε μια συναυλία που θα σας κάνει να τραγουδήσετε κι εσείς ….Τιμή εισόδου για ενίσχυση του Συλλόγου, 5€.
“Θεόφιλος Καΐρης”του Γιώργου Δάμπαση,
Την Παρασκευή 13/8/21 και ώρα 21.00, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, θα προβληθεί το θεατρικοποιημένο ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Γ. Δάμπαση, για την ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου του διαφωτισμού που ύψωσε την σημαία της επανάστασης στην Άνδρο, με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωνόμαστε και θα εφαρμόζουμε τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του Κορωνοϊού. Σας καλούμε να συμμετέχετε εφαρμόζοντας τα ισχύοντα , με σεβασμό στους συνανθρώπους μας αλλά και μια διάθεση να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας και τη χαμένη κοινωνικότητά μας..
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ. ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΥ                                        Ε. ΓΑΡΔΕΛΗ

Αφήστε ένα σχόλιο