Νέα

Κυριακή 1/8/ Έναρξη 7ου Φεστιβάλ Άνδρου με συναυλία “1821-2021 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα”

Συναυλία “1821-2021 200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα” των Συνόλων Πνευστών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας με την Μικτή Χορωδία και τη Φιλαρμονική του ΜΟΥ.Σ.Α. – διοργάνωση ΜΟΥ.Σ.Α.

mousika synola1 ERT 2021

Το σύνολο πνευστών της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ με τη μικτή χορωδία και τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου συμπράττουν σε μια συναυλία αφιερωμένη στους σύγχρονους συνθέτες που ταξίδεψαν με τα τραγούδια τους μέσα στον χρόνο την ελεύθερη Ελλάδα.

mousikaSynola3ERT 2021

MOYSA-1_2021

MOYSA_2021

Μικτή χορωδία & Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α)

Ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα φίλων της χορωδιακής μουσικής, οι οποίοι απάρτιζαν εκκλησιαστική χορωδία.
Από την ίδια χρονιά άρχισε να διοργανώνει το Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου, που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στη Χώρα της Άνδρου. Το φεστιβάλ από το 1995 προσλαμβάνει Διεθνή χαρακτήρα. Επίσης, λειτουργούν τμήματα μουσικής προπαιδείας, Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας, καθώς και Μικτής Χορωδίας με μαέστρο την κα Αμαλία Τηνιακού.

MOYSA-1_2021

Από το 2009 λειτουργεί τμήμα Φιλαρμονικής με μαέστρο και δάσκαλο τον κο Δημήτρη Σιδερή και δασκάλους τους κ. Τάσο Βιτσεντζάτο και Δημήτρη Βαρζαμπετιάν, της οποίας τα έξοδα καλύπτει εξ’ ολοκλήρου η POLEMBROS (κος Σπύρος Πολέμης). Όλα τα σχήματα συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Άνδρου οργανώνοντας, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο νησί και δίνοντας συναυλίες. Στα πλαίσια των ανταποδοτικών υποχρεώσεων η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 50 χορωδίες και έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ της Αθήνας και άλλων πόλεων στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.

 

Ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου από το 2001 διοργανώνει τον «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΩΝ» υπό την οργανωτική ευθύνη της κας Ντορίνας Αμωράτη.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΟΥ.Σ.Α. και του Πανελληνίου Διαγωνισμού Νέων Πιανιστών
είναι ο συνθέτης και μαέστρος κος Μενέλαος Παλαιοδημόπουλος.
www.androsmousa.gr

Afisa_200 xronia_2021

Αφήστε ένα σχόλιο