Νέα

Πέμπτη 12/8//21, σινε αυλή: η κωμωδία “Η Πρώτη Σελίδα” με Τζακ Λέμον, Γουόλτερ Ματάου

 

Πέμπτη 12/ 8/ 2021 ⋅9:15, Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου
Η Πρώτη Σελίδα
The Front Page 
Αμερικανική Κωμωδία 1974 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105′
σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Τζακ Λέμον, Γουόλτερ Ματάου, Κάρολ Μπερνέτ, Σούζαν Σάραντον.
The End Of April.... Hold The Front Page..... RDO

The Front Page | Η Πρώτη Σελίδα - popcorn.gr

Μια κλασσική ταινία της δεκαετίας του ’70 σε σκηνοθεσία του, βραβευμένου με Όσκαρ, Μπίλι Γουάιλντερ που αποτυπώνει με δυναμισμό το πάθος ενός δημοσιογράφου για την είδηση και ενός εκδότη για την πρώτη σελίδα.
Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας εκδότης για να μην χάσει τον δημοσιογράφο που του φέρνει πάντα την πρώτη είδηση και πόσο αποφασισμένος μπορεί να είναι ένας «υπηρέτης της είδησης» για να την αφήσει για μια ήρεμη ζωή;
Ο Μπίλι Γουάιλντερ βάζει το θεατή να αναρωτιέται τα παραπάνω, ενώ, αυτός συνθέτει μια κωμωδία με πολύ συναίσθημα και δράμα που  ενισχύεται από την αστυνομική πλοκή.
 Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας Εξάμινερ του Σικάγο, Χίλντι Τζόνσον (Τζακ Λέμον), θελει να παραιτηθεί προκειμένου να παντρευτεί την καλή του Πέγκι Γκραντ (Σούζαν Σαράντον), όταν την ίδια στιγμή η είδηση που έχει συγκλονίσει όλη την πόλη είναι η απόδραση από τη φυλακή, ενός βαρυποινίτη, του Ερλ Γουίλιαμς μια μέρα πριν την πραγματοποίηση της θανατικής του ποινής. Ο πανούργος διευθυντής της εφημερίδας Εξάμινερ, Γουόλτερ Μπερνς (Γουόλτερ Ματάου) προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να αναγκάσει το Χίλντι να αφήσει τις παντρειές και να στρωθεί στη δουλειά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio