Νέα

Τρίτη 17-Πέμπτη 19 – Σάββατο 21/8, σινέ αυλή, 9 ακριβώς, η α΄προβολής ταινία “Ντε Γκωλ”

Τρίτη, 17 Αυγούστου- Πέμπτη 19-Σάββατο 21/8 2021 , ώρα 9:00 – 11:00 μμ
Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Ντε Γκωλ

De Gaulle : https://www.imdb.com/title/tt10880402/

Γαλλική Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110′
σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Λε Μπομάν
με τους: Λαμπέρ Γουιλσόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ολιβιέ Γκουρμέ.
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το «Λίνκολν» (2012) του Στίβεν Σπίλμπεργκ και τέσσερα από την αφιερωμένη στον Ουίνστον Τσόρτσιλ «Πιο Σκοτεινή Ώρα» (Τζο Ράιτ, 2017), μία ακόμα φιλόδοξη σινε-βιογραφία ενός ιστορικού πολιτικού άντρα έρχεται να προστεθεί στη λίστα.
Όπως προδίδει ο τίτλος της ταινίας, το «Ντε Γκωλ» ανατρέχει στα κομβικά γεγονότα της προσωπικής και στρατιωτικής ζωής του Γάλλου στρατηγού Σαρλ Ντε Γκωλ.
Movie review / 'De Gaulle' (M) | Canberra CityNews
Συγκεκριμένα, στα όσα συνέβησαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όταν οι ναζιστικές δυνάμεις χτυπούσαν την πόρτα του Παρισιού και οι πολιτικές – στρατιωτικές ηγεσίες διχάζονταν ως προς την ανακωχή ή τη μάχη μέχρις εσχάτων με τον εχθρό.
Ο Γκαμπριέλ Λε Μπομάν, με καταγεγραμμένες τις πατριωτικές κινηματογραφικές ανησυχίες του («Nos Patriotes»), ανασυνθέτει το μύθο του Ντε Γκωλ επιλέγοντας ως αφετηρία και τέρμα της αφήγησής του μια εποχή κατά την οποία ο στρατηγός ανήλθε ως σωτήρας στο προσκήνιο, παγιώνοντας αυτή την εικόνα του στις συνειδήσεις των Γάλλων. Εμφανίστηκε σαν ακλόνητος προστάτης της χώρας, εκείνος που έστω και εξόριστος θα περιέσωζε την περηφάνια της από το αίσχος του καθεστώτος Βισύ, φέρνοντας με σιδερένια πυγμή ξανά την ελευθερία στο λαό.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio