Νέα

Μαθήματα τοπικής ιστορίας του 1821 από το “Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη”

Μαθήματα τοπικής ιστορίας από το 1821 παρέδωσε  το  “Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη” στον κόσμο που γέμισε το Ανοικτό Θέατρο τη Παρασκευή το βράδυ 20 Αυγούστου 2021,  θέλοντας να τιμήσει  την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.  Δάσκαλοι ήταν όχι μόνο διακεκριμένοι ιστορικοί, με συντονιστή τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Τιβέριο, αλλά και ο πρόεδρος του Ιδρύματος , Νίκος Σιγάλας και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος β΄ και όλοι τους προσπάθησαν να φωτίσουν την άγνωστη  προσφορά  Ανδριωτών στον αγώνα για ανεξαρτησία και την  συμβολή της Άνδρου  στην  απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Πριν το   ψυχαγωγικό πρόγραμμα που ακολουθούσε, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου ανήγγειλε  μία πολύ σημαντική προσφορά του Ιδρύματος Μωραΐτη που θα ξεκινήσει σε λίγο με τη φροντίδα του συλλόγου  και είναι τα δωρεάν μαθήματα παραδοσιακής μουσικής, κάθε 15νθήμερο, σε παιδιά, από σημαντικούς εξειδικευμένους  μουσικούς, μέλη του συγκροτήματος “Amoroza” που έπαιξε στη συνέχεια παραδοσιακούς χορούς για το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και τον Χορευτικό Σύλλογο Γυναικών Άνδρου «Χορεύανδρος»

Λίγο πριν το τέλος το σύνολο  “Amoroza” έπαιξε για πρώτη φορά το ωραίο τραγούδι που έγραψαν ειδικά για τη περίσταση για του Μπιρίκου την Κανάρια.

Σήμερα Σάββατο η εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στη παλιά πόλη που θα τελειώσουν στον αφανή ναύτη, με όπως έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά “Μπουρλότο!”

Σε βίντεο προσεχώς θα βγουν οι ενδιαφέρουσες ομιλίες

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio