Νέα

Άρωμα Κρήτης στο Λαογραφικό Μουσείο Συνετίου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Συνετίου η παρουσίαση του παραμυθιού «Τα στιβάνια του παππού» του ερευνητή – δασκάλου κρητικών χορών και συγγραφέα Γιάννη Μεγαλακάκη καθώς και το ανοιχτό μάθημα κρητικών χορών στο οποίο δίδαξε ο ίδιος σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι αγαπητές Μαργαρίτα Κορκοδείλου, Αριστέα Γράβου και Νίκη Κουρτέση παρευρέθηκαν στην όμορφη βραδιά και μας έστειλαν τις εντυπώσεις τους :

Το απόγευμα της 19ης Αυγούστου 2021 ήταν αφιερωμένο στο παραδοσιακό παραμύθι και στον κρητικό χορό.

Ο Γιάννης Μεγαλακάκης,στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι του “Τα στιβάνια του παππού” και στο τέλος δίδαξε κρητικούς χορούς, σε μικρούς και μεγάλους.Παθιασμένος με την παράδοση του τόπου μας και κυρίως της Κρήτης, ακούραστος και ενθουσιώδης, μετέδωσε σε όλους την ενέργεια και το μεράκι του.

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδιά  και ελπίζουμε η συνεργασία μας να επαναληφθεί στο μέλλον.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου  Συνετίου

Μαργαρίτα Κορκοδείλου

 Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις το πάθος και το όραμα της δημιουργίας στα βήματα και την πορεία ενός ανθρώπου. Ο Γιάννης Μεγαλακάκης διοργάνωσε μια διαφορετική χαρούμενη βραδιά  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας την παράδοση και την ομορφιά ενός άλλου αγαπημένου νησιού μας, της Κρήτης.Μας μίλησε για την τέχνη, την ιστορία και την αφήγηση του χορού, μέσα από το βιωματικό παιδικό του βιβλίο, “Τα στιβάνια του παππού”, αλλά και μέσα από την επαφή, την επικοινωνία και τη ζωντάνια της κίνησης. Ήταν μια απολαυστική βραδιά για όλους και τον ευχαριστούμε πολύ, για την έμπνευση και τη χαρά που τόσο απλόχερα μας μοίρασε.

“Ο Γιάννης έβαλε ψυχή από της Κρήτης τη θωριά

κ’ έτσι γλυκά τη μοίρασε στης  Άνδρου τα παιδιά”

Με εκτίμηση,

Αριστέα Γράβου

Εικαστικός & Δασκάλα

Ήταν μια θαυμάσια βραδιά, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, χόρεψαν κρητικους χορούς, άκουσαν για τις παραδόσεις της Κρήτης μέσα από ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές διάσημους Κρήτες, και νιώσαμε όλοι μας την Κρήτη να είχε μετακομίσει νοητά στο όμορφο Συνετι.

Κύριε Μεγαλακακη σας ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδιά!

Νίκη Κουρτέση

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio