Νέα

Παρουσίαση στην αυλή του Δημοτικού Θεάτρου : ” Το ημερολόγιο του Ολύμπου” του Θεόφιλου Καΐρη

“Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την Καΐρειο Βιβλιοθήκη στην αυλή του Δημοτικού Θεάτρου στην Χώρα της Άνδρου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η έκδοση του Hμερολογίου του Ολύμπου του Θεόφιλου Καΐρη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

η κ. Ειρήνη-Ευανθία Καΐρη, επίτιμος πρόεδρος της Καΐρείου Βιβλιοθήκης,

και οι ομότιμοι καθηγητές κ. Θάνος Βερέμης και Δημήτρης Κυρτάτας.

Είσοδος ελεύθερη.”

 

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Καΐρειος Βιβλιοθήκη και ο καθηγητής Δημήτριος Κυρτάτας επιμελήθηκαν μια έκδοση που αφορά σε μια πτυχή της ζωής του Θεόφιλου Καΐρη, άγνωστη σε πολλούς, εκείνης του αγωνιστή που συμμετείχε στην επανάσταση με όλες του τις δυνάμεις.

Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 1822 πήρε μέρος σε μια εκστρατεία στον Όλυμπο. Για τα πολεμικά γεγονότα και τη δύσκολη πορεία της επιστροφής κράτησε Ημερολόγιο, σημειώνοντας τις μάχες, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματισμένων, τους κινδύνους, την έλλειψη τροφής, τις άσκοπες περιπλανήσεις, το σφοδρό ψύχος, τη διανυκτέρευση στα δάση, αλλά και τη φιλοξενία που ενίοτε αξιωνόταν η ομάδα πολεμιστών. Έβρισκε, επίσης, την ευκαιρία να εκφράζει τον θαυμασμό του για τη φύση, τα αρχαία ερείπια και τα μνημεία.

Μέσω του Ημερολογίου, που η Καΐρειος Βιβλιοθήκη θεώρησε ταιριαστό να καταστήσει πάλι προσιτό, γνωρίζουμε τις ηρωικές εκείνες μέρες που ο Καΐρης κρατούσε με το ένα χέρι το σπαθί και με το άλλο τη γραφίδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio