Νέα

“Το ημερολόγιο του Ολύμπου”του Θεόφιλου Καΐρη στην αυλή του Δημοτικού Θεάτρου

Το Σάββατο το βράδυ  11 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε παρουσίαση του βιβλίου  “Το ημερολόγιο του Ολύμπου”του Θεόφιλου Καΐρη,  που εκδόθηκε από την Καΐρειο Βιβλιοθήκη και τον Gutenberg του Γιώργου Δαρδανού που μεταξύ των πολλών που είπε στην αρχή της εκδήλωσης ήταν και ότι παρά τα 9 βιβλία που έχει εκδώσει για τον Καΐρη και τα πολλά άρθρα που έχει δημοσιεύσει στη σειρά “Νήσος Άνδρος”, χρειάζεται ένα βιβλίο στα πλαίσια της τοπικής ιστορίας για τα παιδιά της Άνδρου.

Η Ευανθία-Ειρήνη  Καΐρη, απόγονος του Ανδριώτη φιλόσοφου, εξιστορώντας τη ζωή του, δημοσιοποίησε άγνωστα περιστατικά, αντλώντας τα από το οικογενειακό αρχείο του Καΐρη.

Τέλος για το “Ημερολόγιο του Ολύμπου” που κράτησε ο αγωνιστής Καΐρης, ένα οδοιπορικό στην ηπειρωτική επαναστατημένη Ελλάδα γεμάτο με συγκρούσεις, νεκρούς, πείνα, χιόνια και ψείρες, μίλησε ο καθηγητής Δημήτρης Κυρτάτας που επιμελήθηκε και την έκδοσή του.

Σε βίντεο οι εισηγήσεις …

Συνεχίζεται μέχρι τέλος του μήνα και η έκθεση στη Καΐρειο Βιβλιοθήκη για τον αγωνιστή και πολιτικό Θεόφιλο Καΐρη

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio