Νέα

Το 3ο συμπόσιο του Πατριωτικού Συνδέσμου με θέμα “Αιγαίου Τροφή” στο Κυπρί της Άνδρου

 

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος για 3η συνεχή χρονιά διοργάνωσε το Συμπόσιο “Ο Πατριωτισμός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” με θέμα “Αιγαίου Τροφή”, που πραγματοποιήθηκε στο  Ξενοδοχείο Περράκης στο Κυπρί της Άνδρου στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, στις 10.30 π.μ.

Ομιλητές και συμμετέχοντες προέρχονταν από τις συναγωνιστικέςπατριωτικές πολιτικές ομάδες, Χριστιανική Δημοκρατία, Δημοκρατική Αναγέννηση, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, Εθνικό Μέτωπο, Δημοκρατική Συνέργεια και Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας.

Πρόεδρος του Συμποσίου ο κ. Μανώλης Μηλιαράκης, επίτιμος Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας

και Αντιπρόεδρος ο κ. Φώτιος Πλατανίδης από την Δημοκρατική Αναγέννηση.

 

Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, κ. Γιάννης Μαλταμπές, ως οικοδεσπότης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των πατριωτικών κινημάτων που συμμετείχαν και επισημαίνοντας ότι το Συμπόσιο “Ο Πατριωτισμός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, είναι θεσμός.

Γιάννης Μαλταμπές

«Φέτος με πολύ χαρά βλέπουμε ότι η συμμετοχή έχει αυξηθεί όπως και τα μηνύματα στήριξης και ενθάρρυνσης της πρωτοβουλίας τόσο από εκπρόσωπους πατριωτικών κινημάτων που δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν όσο και από επιφανείς Ανδριώτες». Ο  κ. Μαλταμπές αναφέρθηκε στην  ιστορία του Ελληνικού Αρχιπελάγους, που όχι μόνο άντεξε, αλλά επέβαλε τον πολιτισμό του σε όλο τον κόσμο. ΑΡΧΩ+ΠΕΛΑΓΟΣ. Αυτό που κάνει το Ελληνικό Αρχιπέλαγος μοναδικό στον κόσμο είναι η συνεχής επί 30 αιώνες παρουσία πληθυσμού με την ίδια γλώσσα και τον ίδιο βασικό πυρήνα αναφορικά με την καταγωγή του πληθυσμού.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Συμποσίου κ. Μηλιαράκης ανέλυσε τον τίτλο «Αιγαίου Τροφή», αναφερόμενος στην διάσταση της τροφής του νου, της καρδιάς, και της ψυχής.  Στόχος μας είναι, όπως είπε, να τεθεί ένας προβληματισμός, «Πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Συνεπώς με τον τίτλο «Αιγαίου Τροφή» θα δούμε τι μας δίνει το Αιγαίο για το νου, την καρδιά και την ψυχή μας».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των πατριωτικών κομμάτων που συμμετείχαν στο Συμπόσιο.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, από την Δημοκρατική Συνέργεια,

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

ο Εμμανουήλ Κώνστας από το Εθνικό Μέτωπο,

Εμμανουήλ Κώνστας

ενώ μηνύματα έστειλαν ο  Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος από το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΔΗ.ΠΑ.Κ και ο Δημήτρης Μπακάλης από το Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας ΕΛΚΙΣ.

Τον λόγο πήρε η κ. Σοφία Μιχαλόπουλου από την «Προναία Αθηνά», η οποία αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της τροφής βασιζόμενη στην ρήση του Ιπποκράτη «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου», και στη σημασία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση επιδημιών.

Σοφία Μιχαλόπουλου

Ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης από την Δημοκρατική Αναγέννηση, παρουσίασε το θέμα του Θεόδωρου Παντούλα, Συγγραφέα- Γραμματέα της Δημοκρατικής Αναγέννησης «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ: Η ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΤΡΟΦΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ»

Αλέξανδρος Αρβανιτάκης

Ο Ανδρέας Μακρογκίκας, Αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης ανέπτυξε το θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ».

Ανδρέας Μακρογκίκας,

Τέλος την θεματική «ΑΙΓΑΙΟ: ΓΕΩΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ» του Δημήτρη Ευαγγελίδη – Συγγραφέα Αναλυτή εκφώνησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπανικολάου.

Γιώργος Παπανικολάου.

Χαιρετισμό, ιδιαίτερα συγκινημένος απεύθυνε στο Συμπόσιο ο Ανδριώτης κ. Ιωάννης Μπουλμέτης, και απήγγειλε ένα δικό του ποίημα για την Πατρίδα.

Επίσης χαιρετισμό στήριξης στις εργασίες του Συμποσίου που διεξάγονται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Άνδρο έστειλε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης  καθώς και οι Ανδριώτες εφοπλιστές Γεώργιος & Δημήτρης Στεφάνου και Γιαννούλης Καμπάνης.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συμποσίου περιελάμβανε στο πρόγραμμα βράβευση επιφανών Ανδρίων για την προσφορά τους στο νησί και συγκεκριμένα των κ.κ. Γεωργίου Στεφάνου, Δημήτριου Στεφάνου, Γιαννούλη Καμπάνη, Δημήτρη Παλαιοκρασσά, Γιάννη και Χαρά Τσεπέρκα, Μάκη και Ελένη Κουρτέση.

Στη λήξη των εργασιών του Συμποσίου ο κ. Μαλαμπές ευχαρίστησε το ξενοδοχείο Περράκης για την φιλοξενία και την ουσιαστική βοήθεια στην οργάνωση, την κινηματογραφική λέσχη Άνδρου και τον Βαγγέλη Λουκίσα για την βιντεοσκόπηση και προβολή, την Λασκαρώ Ζαννάκη-Μαργέτη για το κέρασμα που έφτιαξε με πρωτοβουλία της. Την Πρόεδρο του Μπατσίου, Άννα Βολίκα που μας τίμησε με την παρουσία της, τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη για την επίσημη αποδοχή από τον Δήμο Άνδρου του Συμποσίου ως πολιτικού τοπικού ενδιαφέροντος ετήσιου γεγονότος, τον παπά Δημήτρη Στεφάνου για την ευλογία του, τους ομιλητές Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Εμμανουήλ Κώνστα, Θεόδωρο Παντούλα, Αλέξανδρο Αρβανιτάκη, Ανδρέα Μακρογκίκα, Δημήτρη Ευαγγελίδη, Γιώργο Παπανικολάου, Σοφία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρο Χρήστου Χρυσανθακόπουλο, Δημήτρη Μπακάλη, Φώτη Πλατανίδη και τον σεβάσμιο Μανώλη Μηλιαράκη.

Σπύρος Κουτσίδης

Τάσος Μηνούδης

Επίσης τον φίλο και ομιλητή στην αναγγελθείσα πολιτική ημερίδα του προσεχούς Δεκεμβρίου Βασίλη Κατηνιώτη και τέλος τα στελέχη του Πατριωτικού Συνδέσμου που βοήθησαν πολύ για την άψογη διοργάνωση Τάσο Μηνούδη, Δημήτρη Μάτσια, Σπύρο Κουτσίδη και Μάνο Πολλάτο. Και του χρόνου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio