Νέα

Λιμεναρχείο Άνδρου: Καθαρισμός με ευαισθητοποίηση μαθητών στη προστασία του περιβάλλοντος

 

 

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ανάδειξης της σημασίας της προστασίας του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος και σε συνέχεια προηγούμενων περιβαλλοντικών δράσεων της Υπηρεσίας μας, η Λιμενική Αρχή Άνδρου προέβη, στον συντονισμό νέας δράσης που έλαβε χώρα στο Μπατσί Άνδρου την Τρίτη 28-09-2021.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου και με τη συμμετοχή μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού σχολείου Μπατσίου Άνδρου και μελών της μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου – Andros routes», πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός της παραλίας Μπατσίου Άνδρου.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης, οι συμμετέχοντες μαθητές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω δράση συμπεριλήφθηκε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών του Οργανισμού «Ocean Conservancy» που συντονίζει στη Χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

 

Η παραπάνω δράση κρίνεται εξαιρετικά επιτυχής. Εκτός της περισυλλογής ποσοτήτων πλαστικών και απορριμμάτων και τον καθαρισμό της παραλίας, επιτυγχάνεται και η στόχευση της Υπηρεσίας μας στην κατανόηση και νοοτροπία της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος, κινητοποιώντας μαθητές, φορείς και ομάδες πολιτών να συμμετέχουν σε δράσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία του εθελοντισμού στην κοινωνική μας ζωή.

Παράλληλα, η υλοποίηση της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης αναβαθμίζει και αναδεικνύει τη θαλάσσια και παράκτια φύση της Άνδρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, συμβάλλοντας και στην προσπάθεια των τοπικών φορέων ώστε περισσότερες παραλίες του νησιού να αποκτήσουν πιστοποίηση του διεθνούς προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ».

 

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio