Νέα

Ξένη ταινία γυρίζεται αυτό τον καιρό στην Άνδρο

Χάρη στα νέα ευνοϊκά μέτρα που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια για προσέλκυση ξένων παραγωγών, φέτος το καλοκαίρι γυρίστικαν πολλές ξένες ταινίες στην Ελλάδα και απ΄ότι λένε αυτό θα συνεχιστεί και το΄22. Μία από αυτές τις ταινίες  γυρίζεται αυτόν το καιρό στην Άνδρο και τα γυρίσματα θα κρατήσουν ακόμα 10 μέρες. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο νεαρός Βέλγος  Μπέντζαμιν Ντεμπουζέρ και η ταινία του που τη χαρακτηρίζει  πειραματική πολιτική περιπέτεια είναι μία ανατρεπτική εκδοχή του αγαπημένου του, όταν ήταν παιδί, Ροβινσώνα Κρούσο. Γι΄αυτό στην Άνδρο που ήρθαν μετά από σύσταση φίλης του που κάνει διακοπές εδώ έψαξαν και βρήκαν παρθένα τοπία και παραλίες. Προχτές είχαν γύρισμα στη παραλία της Πλάκας και σήμερα, αφού ήρθαν δέκα χορεύτριες από την Αθήνα έκαναν γύρισμα στη παραλία τη μεγάλη στ΄Ατένι. Πιο πολυεθνικό συνεργείο δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ, υπάχουν Γάλλοι, Ιταλοί, ένας Άγγλος, ένας  Ιρανός, μία από το Λίβανο, δύο Κινέζοι, ελληνίδα είναι η σκηνογράφος και ο κινηματογραφιστής Διόνυσος από τα Χανιά  που   κάνει τις επαφές με τους ντόπιους.

Στα επόμενα γυρίσματα εκτός των άλλων θα χρειαστούν και κάποια ζώα και το πρόβλημα δεν είναι που δεν έχουμε βοσκό με κατσίκες σε μαντρί, αλλά το ότι οι κατσίκες έναι ελεύθερες και δεν πιάνονται εύκολα. Θα χρειαστεί και ένας τράγος που θα του βάλουν μία μπέρτα στη ράχη και αμέσως σκέφτηκα τον κοινωνικό Στρατή που βοσκάει στο Λύδι και έρχεται στη Χώρα βόλτα αλλά τα τελευταία νέα του που μου είπε η Μοσχούλα δεν είναι ευχάριστα, του χύμηξε στο Λύδι ένα κριάρι και του έσπασε το ένα κέρατο και τώρα είναι μονόκερος και δεν ξέρουμε αν θα κάνει για τον ρόλο, χάθηκε και το κέρατο αλλιώς θα του το κολούσαμε για να παίξει.

Σημαντική βοήθεια εδώ οι ανθρωποι του  συνεργείου έχουν από τον Αντιδήμαρχο Μπατσίου, Νίκο Μουστάκα   και από τον Πολυκράτη τον Στέλιο που τους έχει παραχωρήσει το “Κτήμα Κυπρί” για την άνετη  διαμονή τους και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio