Νέα

Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες: Η σιωπή συνεχίζεται…


Καμιά απάντηση: 1. για τα 920.000 ευρώ της ΝΕΑΣ απευθείας ανάθεσης, 2. για το συμβούλιο που ακόμα κρατάνε κρυφό, 3. για την «υιοθεσία» της μαρίνας Μπατσίου και για πολλά άλλα.

Το ποσοστό του 49.5%, που μας έδωσαν οι Ανδριώτες ψηφοφόροι, ως δημοτική παράταξη και όχι σαν συμπαράταξη τριών μειοψηφικών συνδυασμών, μας υποχρεώνει να έχουμε την ευθύνη του ελέγχου και της ενημέρωσης, για όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο νησί μας.
Συγκεκριμένα:
1. Έχουμε χάσει το λογαριασμό πλέον. Μέχρι τώρα έχουν δοθεί κοντά στα 2.000.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, με μόλις 6 συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ η κάθε μία.
Αν προσθέσουμε στο ποσό αυτό και το ως άνω ΝΕΟ ποσό, των 920.000 ευρώ, πλησιάζουμε τα 3.000.000 ευρώ, πάντα με απευθείας ανάθεση, χωρίς δηλαδή, διαγωνιστική διαδικασία.

Με λίγα λόγια στο νησί γίνονται κατεπείγουσες διαδικασίες για ζημιές που υποτίθεται ότι έγιναν ΔΥΟ χρόνια πριν, στη θεομηνία του Οκτώβρη 2019. Χάθηκε η έννοια της έκτακτης ανάγκης πλέον, βαφτίζοντας όλες τις αποκαταστάσεις ως κατεπείγουσες, ανεξαρτήτως χρονολογίας.
Αξίζει να ειπωθεί ότι το χωριό, που επλήγη επί της ουσίας, έχει αφεθεί στην τύχη του.

Ως γνωστό, οποιοδήποτε ποσό προέκυπτε από έκπτωση μετά από διαγωνισμό, θα επέστρεφε στο ταμείο του Δήμου. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εκπτώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις έργων είναι της τάξης του 30%, τότε μιλάμε για ένα ποσό 300.000 ευρώ που θα επέστρεφε στο ταμείο του Δήμου, από την νέα απευθείας ανάθεση των 920.000 ευρώ.

Συνεπώς, πρόκειται για μεγάλη σπατάλη χρήματος, αν δεν προχωρήσουν αυτονόητα για τέτοια ποσά, σε διαγωνιστική διαδικασία.

2. Τι φοβούνται και δεν ανεβάζουν δημόσια το συμβούλιο της 7ης Σεπτεμβρίου?
Πως είναι δυνατόν να ανεβάζουν ό,τι και όποτε θέλουν?
Άποψη μας, σαν δημοτική παράταξη, είναι ότι τα συμβούλια πρέπει να δημοσιοποιούνται άμεσα και πριν από οποιοδήποτε υποκειμενικό σχολιασμό και ανάλυση.
Πρέπει να έχουν άποψη ΠΡΩΤΑ οι κάτοικοι και μετά να σερβίρονται οι όποιες πολιτικές ή απολίτικες αναλύσεις των δήθεν «αναλυτών», που μόνο στόχο έχουν την παραπληροφόρηση και τις επιθέσεις σε όποιον στοχοποιούν.

3. Ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσει ο κ. Λοτσάρης για τον υποτιθέμενο «αγώνα», που έκανε για το έργο της μαρίνας Μπατσίου και της ακτομηχανικής μελέτης.
Δεν έχει πάρει θέση ποτέ, ούτε σαν ΑΦΑΝΤΟΣ ΕΠΑΡΧΟΣ επί 5ετία.
Ας μας πει λοιπόν πότε το σκέφτηκε το έργο αυτό, πότε έγινε η μελέτη, πότε το ενέταξε σε πρόγραμμα και σε ποια πρόσκληση ενδιαφέροντος και από ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο πήρε ο Δήμος και πότε τα 610.000 ευρώ.
Διαφορετικά, αν δεν θυμάται, ας κοιτάξει τα σχετικά έγγραφα.

Τέλος όσον αφορά τον οικονομικό έλεγχο, που ακούγεται ότι γίνεται στον δήμο για τα έτη 2017 και 2018, εμείς λέμε ότι κακώς γίνεται μόνο για αυτά τα δύο έτη.
Θέλουμε και απαιτούμε, ο έλεγχος αυτός να γίνει για όλα τα έτη, που είχε την ευθύνη της διοίκησης η δημοτική μας παράταξη, από το 2014 μέχρι και το 2019.
Ξεκάθαρα πράγματα και όχι τα φτηνά υπονοούμενα που αναφέρει ο δήμαρχος, είτε ο ίδιος, είτε μέσω άλλων δημοσιευμάτων και άθλιων σχολίων.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ λοιπόν!!!
Θα ενημερώσουμε άμεσα, τόσο για το θέμα του ελέγχου, που καλώς γίνεται, όσο και για το θέμα του πλεονασματικού ισολογισμού του 2017, που κουβέντα δεν ειπώθηκε. Το έφεραν μάλιστα για ψήφιση μέσω μηνύματος sms!!!!!! από κινητό, ενώ ο νόμος προβλέπει ειδική συνεδρίαση.
Γιατί άραγε???

ΑΝΔΡΟΣ -ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

2 Σχόλια

  • Καλά όλα, αλλά δεν μας λέτε ποιος ήταν αυτός που παρήγγειλε αυτόν τον διαβόητο οικονομικό έλεγχο για τα έτη 2017-2018… Ήταν η τωρινή διοίκηση ή μήπως κάποιος άλλος παλαιότερα; Ξεκάθαρα πράγματα, όπως λέτε κι εσείς.

  • Μήπως εκτός από τον έλεγχο για τα παλιά οικονομικά στοιχεία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ οικονομικός έλεγχος για την τρέχουσα διαχείριση καθώς πολλά τα ευρώπουλα που κάποιοι διαχειρίζονται απευθείας και περίεργα; Κι αυτό το θέμα με τις εκπτώσεις……………………..πολλά τα λεφτά…………………….

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio