Νέα

Στη Καππαριά φτιάχνουν ακόμα σπιτικό φιδέ

Κάθε μέρα στις 11 η ώρα στη κάτω γειτονιά της Καππαριάς είναι πάντα η ώρα του καφέ, μετά τη λάτρα του σπιτιού οι νοικοκυρές  μαζεύονται σε διαφορετικό κάθε φορά σπίτι για λίγη ξεκούραση και πολύ κουβέντα.

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021,  η  Αργυρώ Λουλούδη, η Μαρουλιώ  Πανταζή και η Ευαγγελία Καλογρίδη,  μαζεύτηκαν στο σπίτι  της Ειρήνης Μανδαράκα, πρώτα για να φτιάξουν φιδέ και μετά να πιούν το καφέ.

Φόρεσαν τις ποδιές τους, έπλυναν πολύ καλά τα χέρια τους και έκατσαν ένα γύρω στο τραπέζι που είχε στρωθεί μόλις  το κάτασπρο τραπεζομάντηλο.

Η κ. Ειρήνη έφερε το ζυμάρι που πριν λίγο είχε φτιάξει, το δούλεψε λίγο πιο πολύ με λίγο αλεύρι και έδωσε από ένα κομμάτι στις κυρίες, που με τη σειρά τους έκοβαν ένα πιο μικρό κομμάτι, το έτριβαν πρώτα με ανοικτές παλάμες και μετά με τα δύο δάκτυλα έπλαθαν  ψιλή την άκρη της ζύμης και την πετούσαν πάνω στο τραπέζι.  Αυτό συνεχίστηκε για ώρα αλλά με πολύ κέφι, γέλια και πολύ κουβέντα.

Όταν το τραπεζομάντηλο γέμισε ζυμαράκια το σήκωσαν με προσοχή από τις άκρες δύο κυρίες και το πήγαν και το άφησαν στο τραπέζι του σαλονιού για λίγες μέρες μέχρι να στεγνώσει ο φιδές κα να μπει σε ταπεράκια.

Στη κουζίνα όση ώρα πίναμε το καφέ, η σπιτονοικοκυρά έφτιαξε και λίγο από τον καλοκαιρινό φιδέ με ντομάτα και μπόλικο τυρί και μας τον κέρασε για την λιγούρα!

Το πως,  πότε και γιατί φτιαχνόταν ο σπιτικός φιδές θα μας το εξηγήσουν οι κυρίες σε βίντεο Vanglouk.

Ευχαριστώ πολύ την Ορσαλία Μανδαράκα που κανόνισε τη συνάντηση και τις κυρίες της Καππαριάς για την υπομονή τους  και τα κεράσματα  τους

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio