Νέα

Αντίο καπτα Λευτέρη Πολέμη

 

Πολύ μεγάλη απώλεια για την Άνδρο και τον κόσμο της ο θάνατος του Λευτέρη Πολέμη,  σήμερα το πρωί Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Δουλευτής  μια ζωή της θάλασσας, τα τελευταία χρόνια περνούσε όλο και περισσότερο καιρό στη γενέθλια Άνδρο, με σκοπό αγαπημένο της ζωής του την απόκτηση και την αναστήλωση της Μονής της Αγίας Ειρήνης στ΄Αποίκια, αμέτρητος ο κόσμος που βοηθούσε, όπως και οι σύλλογοι, που έβλεπε ότι πραγματικά δούλευαν   για το νησί.

Στο καλό….

Κάτι από τη ζωή του:

 

 

2 Σχόλια

  • Ο καπτα-Λευτέρης, όπως ήθελε να τον φωνάζουν, ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, με μεγάλη αγάπη για την Άνδρο και τους ανθρώπους της, ειδικά τους νέους. Όταν τελείωσε το μεγάλο του έργο, την ανακαίνιση της Αγίας Ειρήνης, και είχαν αρχίσει να αυξάνονται οι επισκέπτες, μου λέει: Θες να έρθεις να δείχνεις στον κόσμο τα μουσεία; Η Σούλα δεν προλαβαίνει να τα κάνει όλα.
    Και έτσι ξεκίνησε η εργασία μου στην Αγία Ειρήνη, ως ξεναγός στους χώρους του μοναστηριού. Δύο χρόνια που πέρασαν όμορφα, με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που όλο και αυξάνονταν, που εντυπωσιάζονταν και ξαφνιάζονταν από τους θησαυρούς που έβλεπαν στα μικρά μουσεία, όπως τα έλεγε ο ίδιος ο καπτα-Λευτέρης. Δύο χρόνια που με αγκάλιασαν όλοι σαν οικογένεια, τρώγαμε όλοι μαζί τα μεσημέρια, γελούσαμε με τα αστεία που μας έλεγε. Πολλές φορές, ήθελε να κάνει μόνος του τις ξεναγήσεις, και αστειευόμενη του έλεγα ότι θα μου πάρει τη δουλειά. Είχε πραγματικά μεγάλη αγάπη για το δημιούργημά του, την Αγιά Ειρήνη, και ήθελε να το επισκέπτεται και να το χαίρεται όλος ο κόσμος.
    Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ τον καπτα-Λευτέρη. Είμαι σίγουρη ότι η απουσία του θα είναι αισθητή.
    Τα συλλυπητήριά μου στις δύο κόρες του και την υπόλοιπη οικογένειά του.

  • Ο Λευτέρης Πολέμης – όπως και όλη η οικογένεια του παπα Γιάννη – υπήρξε οικογενειακός μας φίλος από τα μεταπολεμικά χρόνια που ερχόμασταν στα Αποίκια για πολύμηνες διακοπές μέχρι και τώρα. Εξαιρετικός, φιλικός, δοτικός. Λυπάμαι βαθειά για την απώλειά του. Στην αδελφή του Χρυσάνθη και τις κόρες του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ντίνος Βασιλικός

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio