Νέα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας για αλλοδαπούς και αιτούντες άσυλο

Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας

Εξετάσεις για τους αιτούντες καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος- υποβολή αιτήσεων  (Με προθεσμία)

 

Από την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 θα μπορούν πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες άσυλο να συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις επί της Ελληνικής, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος. Πρόκειται για τις εξετάσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2021 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού, που διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους/-μενες είτε αυτοπροσώπως ή μέσω του κηδεμόνα τους ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους αποκλειστικά και μόνο στο ΚΕΠ Άνδρου [υπεύθυνη: Ανδριάνα Κορκοδείλου, τηλ. (0030)2282360203, ώρες εξυπηρέτησης: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι].

 

Στις εξετάσεις πιστοποίησης μπορούν να συμμετέχουν:

 • οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών (ν. 4251/2014, Α΄80),
 • οι δικαιούχοι και αιτούντες διεθνή προστασία (ν. 4636/2019, Α’ 169)

ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών, που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.

 

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του π.δ. 363/1998, Α΄242 και προ της εφαρμογής του π.δ. 60/2010, Α΄ 98)  ή επιπέδου Α2 (που εκδίδεται σύμφωνα με το π.δ. 60/2010) υποβάλλονται μόνο στην εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

 

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να καταθέτουν στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων:

 1. Αίτηση συμμετοχής,
 2. Μία (1) φωτογραφία τύπου ταυτότητας,
 3. Φωτοαντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από τη χώρα μας (με εξαίρεση όσους έχουν λάβει άδεια διαμονής ως στερούμενοι διαβατηρίου),
 4. Φωτοαντίγραφα Άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών ή βεβαίωσης ασύλου,
 5. Φωτοαντίγραφο Παραβόλου 50,00 € ή 20,00 € ανάλογα με το είδος της εξέτασης, που θα πρέπει να έχει πληρωθεί πριν την κατάθεση της αίτησης στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων,
 6. Φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, εφόσον υπάρχει,

 

 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021.

 

Για την είσοδο στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19 (rapid test που έγινε μέσα σε 48 ώρες ή PCR test που έγινε μέσα σε 72 ώρες από την είσοδο στο Κέντρο, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 69136/4-11-2021 (ΦΕΚ Β΄ 5138), όπως εκάστοτε θα ισχύει καθώς και χρήση μάσκας προστασίας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται: από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (www.gsae.edu.gr) και στο τηλέφωνο: (0030)2282360203.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

1 Comment

 • αυτο μας ελυπε. Αντι να κανουμε κατι για τα ελληνοπουλα…..μην τυχον και δεν μορφοθουν οι ξενοι. Ε ρε χαλια….!!!!!
  Μηπος θα επρεπε να τους διωξετε ?
  Η υπερβολικη δημοκρατια….τελος παντον και το υφακι …ξερεις μην εισαι ρατσιστης, μας εφεραν ως εδω. ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ….τελος
  Εξω οι ξενοι. Δουλευουν οι ελληνες για να καθονται και να περνουν επιδοματα οι ξενοι. και κατι τελευτεο…….ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο