Νέα

Λιμεναρχείο Άνδρου: «προσοχή λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και το Σάββατο 27/11».

«Αυξημένη προσοχή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

1.Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την από 26-11-2021 Πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. για αύριο Σάββατο 27-11-2021 προβλέπεται να επικρατούν στην ευρύτερη θαλασσιά περιοχή της Άνδρου, νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Από το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στα 7 και πρόσκαιρα τοπικά στα 8 μποφόρ.

2.Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτες-κυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, και ναυταθλητικοί όμιλοι να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων.

3.Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ Α.Α.

Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΝΙΔΑΚΗΣ Δημήτριος.

Αφήστε ένα σχόλιο