Νέα

Οκτώ μικροί σκηνοθέτες της Άνδρου δείχνουν τις πρώτες τους ταινίες.

Οκτώ μαθητές από τα γυμνάσια της Άνδρου, ο Θοδωρής Βασιλικός, η Βερενίκη Λυδία Τατάκη, ο Νίκος Σταυρινός, η Γεωργία Ζαΐρη, ο Γιώργος Βασιλικός, η Νικολέτα Τηνιακού, ο Παναγιώτης Δράκος και η Σπυριδούλα Καλαδάμη  δήλωσαν συμμετοχή και παρακολούθησαν τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2021 το καλλιτεχνικό εργαστήρι  “Ζωντανεύοντας τις λέξεις” που διοργάνωσαν οι “Φίλοι του Φεστιβάλ Άνδρου” με την συνδρομή του Δήμου Άνδρου και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με δασκάλες την εκπαιδευτικό  Αλίκη Περτέση και τη σκηνοθέτιδα Θεοδώρα Καπράλος, τα παιδιά  πήραν τα πρώτα τους μαθήματα για το γύρισμα   μιας ταινίας  με το τηλέφωνό τους και μετά, με αφορμή ένα ποίημα γνωστό τους, τους ζητήθηκε να γυρίσουν, να κόψουν και να ράψουν  το προσωπικό τους μικρό βίντεο.

Το Σάββατο το απόγευμα,  27 Νοεμβρίου 2021  έγινε παρουσία των μαθητών στο Δημοτικό Θέατρο της Άνδρου η παρουσίαση των 8 αυτών ταινιών σε ένα μεγαλύτερο γυρισμένο από τον Νώντα Μαρμαρά και στο τέλος οι μαθητές έλαβαν δώρο μία go pro camera για να συνεχίσουν να κάνουν πράξη τα όσα έμαθαν.

Το ευχάριστο που είπαν οι υπεύθυνοι  είναι ότι  στο μέλλον θα διοργανωθούν και άλλα τέτοια πολιτιστικά εργαστήρια απαραίτητα στο νέο αίμα του νησιού.

 

Αφήστε ένα σχόλιο